Troya yolculuğu Akdeniz'e uzanıyor
18 yıldır devam eden Tarihe Saygı Projesi’ni Akdeniz’e taşıyan OPET, Troya Savaşı’ndan sonra kurulan Sillyon Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazı çalışmalarına sponsor oldu.

18 yıldır devam eden Tarihe Saygı Projesi’ni Akdeniz’e taşıyan OPET, Troya Savaşı’ndan sonra kurulan Sillyon Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazı çalışmalarına sponsor oldu.
Troya Savaşı'nın kahramanları Mopsos ve Calchas tarafından kurulduğuna inanılan Sillyon, Türkiye'nin zengin arkeolojik dokusuna ışık tutacak bir kazı alanı olarak öne çıkıyor. Sillyon Antik Kenti'nin kazı çalışmalarına sponsor olarak Türkiye'nin kültürel zenginliğine katkıda bulunmayı amaçlayan OPET, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışacak. Törende konuşan proje ortaklarından Nurten Öztürk, Sillyon'un geçmişine ve köklerine sahip çıkmak adına duydukları gururu vurgulayarak, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına olan katkılarını bir adım daha ileriye taşıdıklarını ifade etti. Öztürk, “Kuruluş olarak geçmişe saygı duyan, geleceğe umutla bakan bir anlayış ile yol alıyor, tarihi zenginliklerimize sahip çıkıyoruz. 2006 yılında Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası’nda başlattığımız Tarihe Saygı Projesi, bizi Akdeniz’e götürdü. Troya Savaşı’ndan sonra bu savaşa katılan iki kahraman isim tarafından kurulduğu kabul edilen antik çağın en zengin şehirlerinden biri olan Sillyon Antik Kenti'nin kazı çalışmalarına destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Geçmişimize ve köklerimize sahip çıkmak, bizim için önemli bir değerdir. Bu projeyle, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına olan katkımızı bir adım daha ileriye taşımak bize gurur veriyor” dedi.
“SİLYON DOĞRU BİR İŞ”
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ise protokolün Sillyon'un tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirerek “Kültürel mirasa yapılan tüm destekler bizim için değerli. OPET’in sponsorluğunun yanı sıra iletişim kabiliyetinin de Sillyon’umuzu hem Türkiye hem de dünyada daha bilinir hala getireceğine inanıyoruz. Londra, Berlin, ABD, Uzakdoğu’dan kendi rezervasyonunu yapan, kendi gezi planını oluşturan, ören yerlerini ziyaret eden bir kitle, bir eko sistem yaratmak istiyoruz. Şu anda Belek’teyiz ve hemen yakınımızda Aspendos var, çeşitli festivaller, organizasyonlar yapılıyor. Kısa aralıklarla gezilebilecek destinasyonlara ihtiyacımız var. Sillyon bu anlamda da çok doğru bir iş” diye konuştu.
BÜYÜK İSKENDER’İN ELE GEÇİREMEDİĞİ KENT
Tarihi 4 bin yıl öncesine dayanan ve Büyük İskenderun Anadolu’da ele geçiremediği birkaç kentten biri olarak bilinen Sillyon, nekropolü, stadyumu, hamamı, Osmanlı Çeşmesi ve Selçuklu Dönemi’nde 13. yüzyılda inşa edilerek günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış bölgenin en eski mescitlerin biri olan Kale Mescidi ile öne çıkıyor. Milattan önce dördüncü yüzyılda kendi adını taşıyan madeni parasını basmaya başlayan Sillyon’un bu paraların üzerinde adı Sylviys olarak geçiyor.
Gastronomi tutkunlarının merakla beklediği Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 9-11 Mayıs tarihleri arasında 4’üncüsünü gerçekleştireceği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Turizm Haftası kapsamında Burdur Valiliği tarafından düzenlenen Yörük şenliği, vatandaşların yoğun ilgisiyle bugün son bulacak.
Keyifle geçireceğiniz bir Pazar gününden, “Lider ile Kültür Sanat Hayatın İçinden” sayfasından tüm değerli okuyucularımıza selamlar…
Kazı ekiplerince bulunan tarihi eserler, restorasyon ve konservasyon laboratuvarlarında uzmanlarca adeta cerrah titizliğinde yapılan çalışmalarla sergilenmeye hazır hale geliyor.
Yazıköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, her geçen gün çekilen Burdur Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla öğretmenleriyle birlikte
Bu yıl, 9-11 Mayıs tarihlerinde dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Foodfest Gastronomi Festivali’nin, danışma kurulu toplantısı şehrin önde gelen kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.
Antalya'nın Kaş ilçesinde 1481 yılındaki Rodos depreminde yıkılan 26 metre uzunluğundaki 2 bin yıllık Patara Deniz Feneri yeniden ayağa kaldırıldı.
Nisan ayının ikinci haftasını geride bıraktığımız bir Pazar gününden Lider ile Kültür Sanat “Hayatın İçinden” sayfasından herkese merhabalar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında “Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek” temasıyla yapılacak olan 4. Antalya Diplomasi Forumu başladı. Forumda 2024 yılı içerisinde dünyaya damga vuran küresel olayları içeren özellikle İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılara vurgu yapılan dijital sunumların yapıldığı ‘Diplomasi Tüneli’ katılımcılara sunuldu.
Bayramda tabakları şenlendiren çeşit çeşit tatlılar tezgahlarda yerini aldı. Bayramlık tatlı fiyatları hakkında bilgi veren Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, fıstıklı havuç diliminin kilosunun 800 lira cevizli kadayıfın kilosu 400 lira, cevizli sarmanın 400 lira ve fıstıklı kadayıfın kilosu ise 700 lira olduğunu söyledi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz