Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.

Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Türkiye genelindeki camilerde bayram namazı kılınacak, ardından
bayramlaşmalar yapılacak.
Bayram namazı Antalya’da 07.00’da, Ankara'da 06.49,
İstanbul'da 07.04, İzmir'de 07.13, Çanakkale'de 07.15, Iğdır'da 06.04'de
kılınacak.
ŞEVVAL HİLALİ, ASYA
KITASI'NDAN İTİBAREN GÖRÜLMEYE BAŞLANACAK
Şevval (Ramazan Bayramı) hilali, bu akşam Asya Kıtası'ndan
itibaren görülmeye başlanacak ve yarın İslam dünyası Ramazan Bayramı'nı idrak
edecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu
Başkanvekili Fatih Mehmet Aydın, Müslümanların ramazan ayında yaptıkları
ibadetlerle manevi bir mesafe katettiklerini ve ardından kendilerine hediye bayrama
kavuştuklarını söyledi.
Ramazan Bayramının Müslümanlar için çok önemli bir zaman
dilimi olduğunu belirten Aydın, "Hadis-i şeriflerde ifade edildiği üzere
hem Ramazan hem de Kurban Bayramı, Müslümanlara bayram olarak kılınmıştır.
Bundan dolayı bayram günlerinde ıslah ve samimiyet ile dualarımızı yapalım.
Bayram günü sabah namazından çıktıktan sonra fitrelerimizi ramazan içinde
vermediysek bir an evvel verelim. Bayramlar Müslümanların bir araya gelmesi
için çok önemli zaman dilimleridir" değerlendirmesinde bulundu.
"BAYRAM
GÜNLERİNİ KÜSKÜNLERİN BARIŞMASINA VESİLE KILMAK GEREKİR"
Hazreti Muhammed'in çocuk, kadın, yaşlı herkesi bayram
namazına davet ettiğini aktaran Aydın, bayram günlerinde asrı saadetten bu yana
ikramların ve kutlamaların yapıldığını ifade etti.
Bayramda da fitre, fidye ve sadakalarla ihtiyaç sahiplerine
yardım yapılmasını tavsiye eden Aydın, "Bayram günlerini küskünlerin
barışmasına vesile kılmak gerekir. Küçüklerin büyüklerin yanına gitmesi,
yaşadıkları yer uzaksa ve gidemiyorlarsa telefon açmaları, tebrik mesajları
göndermeleri ve gönül almaları çok önemlidir" diye konuştu.
AA
Kazı ekiplerince bulunan tarihi eserler, restorasyon ve konservasyon laboratuvarlarında uzmanlarca adeta cerrah titizliğinde yapılan çalışmalarla sergilenmeye hazır hale geliyor.
Yazıköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, her geçen gün çekilen Burdur Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla öğretmenleriyle birlikte
Bu yıl, 9-11 Mayıs tarihlerinde dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Foodfest Gastronomi Festivali’nin, danışma kurulu toplantısı şehrin önde gelen kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.
Antalya'nın Kaş ilçesinde 1481 yılındaki Rodos depreminde yıkılan 26 metre uzunluğundaki 2 bin yıllık Patara Deniz Feneri yeniden ayağa kaldırıldı.
Nisan ayının ikinci haftasını geride bıraktığımız bir Pazar gününden Lider ile Kültür Sanat “Hayatın İçinden” sayfasından herkese merhabalar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında “Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek” temasıyla yapılacak olan 4. Antalya Diplomasi Forumu başladı. Forumda 2024 yılı içerisinde dünyaya damga vuran küresel olayları içeren özellikle İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılara vurgu yapılan dijital sunumların yapıldığı ‘Diplomasi Tüneli’ katılımcılara sunuldu.
Bayramda tabakları şenlendiren çeşit çeşit tatlılar tezgahlarda yerini aldı. Bayramlık tatlı fiyatları hakkında bilgi veren Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, fıstıklı havuç diliminin kilosunun 800 lira cevizli kadayıfın kilosu 400 lira, cevizli sarmanın 400 lira ve fıstıklı kadayıfın kilosu ise 700 lira olduğunu söyledi.
1958 yılında hayatlarını birleştiren Gülgün-Nihat Ömür çiftinin tüm gençlere, aile kurumuna örnek olacak; birlik, beraberlik ve mutluluk hikayesi bugün Eylül Ayça Karakuş ile “Hayatın İçinden” sayfasında sizlerle. Bayram sevincini, coşkusunu daima yaşayan ve yaşatan çocuklarımıza nesilden nesile hediye edilen okulun köklü ve gurur verici hikayesini Gülgün Hanım'dan dinleyelim.
Lider Gazete’nin “Hayatın İçinden” sayfasından, yüreklerinize bahar çiçeklerinin kokusunu taşıyan en içten iyi pazarlar dileklerimi sunuyorum.
Antalya'nın Döşemealtı ilçesi sınırlarındaki, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve sarp kayalıkları arasında doğayla iç içe varlığını sürdüren Termessos Antik Kenti'nde, baharın gelişiyle ziyaretçi hareketliliği yaşanıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz