MSB’den Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü paylaşımı
Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlandı.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlandı.
MSB'nin sosyal medya hesabından Cumuhuriyet'in 100'üncü yıl
dönümünün kutlandığı mesajda, Cumhuriyet'in kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa
Kemal Atatürk ve Milli Mücadele'nin tüm kahramanları rahmet, minnet ve saygıyla
anıldı.
Mesajda, "Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler
seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya, Türkiye Yüzyılı'nda 85 milyon
bir ve beraber olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.
Kurtuluş Savaşı'ndan günümüze Türkiye'deki ve Türk ordusunun
katettiği mesafeye ilişkin görüntüler, 100. Yıl Marşı'ndan "Özgürlük
tutkusu damarlarımda/ Çelikten her nefer semalarımda / Sarmaşık dal gibi
sarılmışız biz bize/ Tek yürek bu millet en zor anında." dizeleriyle
verildi.
AA
Antalya’nın ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 105'inci yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.
İstanbul’da bugün saat 12.49’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Antalya’da fiziksel bir sarsıntıya yol açmasa da deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı.
Antalya Hava Meydan Komutanı Albay Sabri Akın ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Antalya’ya gelen Türk Yıldızları Pilotları, Antalya Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret etti.
İstanbul'da Silivri açıklarında saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem, çok sayıda çevre ilden de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya da tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını aktardı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre en küçüğü 3,1 en büyüğü 6,2 büyüklüğünde olan toplam 12 deprem meydana geldi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Antalya’da coşkuyla kutlandı. Karaalioğlu Parkında gerçekleşen kutlamada, renkli görüntüler ortaya çıktı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 23 Nisan Çarşamba günü Antalya’da hava parçalı bulutlu olacak.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 23 Nisan Çarşamba günü Antalya’daki 3 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Kurtuluş mücadelesini başlatan, Cumhuriyet'e giden yolda büyük adımlar atılmasını sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 105 yıldır milli iradenin simgesi olmaya devam ediyor.
2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Aksu Belediye Başkan adayı ve eski Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Durmuş Ali Arslan’ın silahlı saldırısında yaralanan 70 yaşındaki Hamit Sunbat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz