Putin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü kutladı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü kutladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü kutladı.
Putin, Kremlin Basın Servisi tarafından yayımlanan tebrik
mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.
yıl dönümü vesilesiyle tebrik etti.
Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dostluk ve iyi
komşuluk çerçevesinde geliştiğini vurgulayan Putin, mesajında şu ifadelere yer
verdi:
"Değerli dostum, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının
yüzüncü yılı münasebetiyle en içten tebriklerimi kabul etmenizi rica ederim.
Geçtiğimiz yüzyılda ülkeniz birçok zorluğun üstesinden geldi ve ekonomik,
sosyal ve diğer alanlarda tanınan başarılara imza attı. Türkiye dünya
sahnesinde haklı olarak yüksek bir prestije sahiptir. Çeşitli alanlardaki
işbirliği iyi sonuçlar veriyor, büyük ortak projeler sistematik olarak hayata
geçiriliyor. Moskova ve Ankara, bölgesel ve küresel gündemdeki önemli konuların
ele alınmasına yönelik çabalarında başarıyla işbirliği yapıyor. Dost
halklarımızın faydasına ve daha adil ve demokratik bir dünya düzeninin inşası
adına ikili ilişkilerimizi tüm yönlerde sürekli geliştirmeye devam
edeceğimizden eminim."
AA
Antalya’nın ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 105'inci yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.
İstanbul’da bugün saat 12.49’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Antalya’da fiziksel bir sarsıntıya yol açmasa da deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı.
Antalya Hava Meydan Komutanı Albay Sabri Akın ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Antalya’ya gelen Türk Yıldızları Pilotları, Antalya Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret etti.
İstanbul'da Silivri açıklarında saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem, çok sayıda çevre ilden de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya da tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını aktardı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre en küçüğü 3,1 en büyüğü 6,2 büyüklüğünde olan toplam 12 deprem meydana geldi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 23 Nisan Çarşamba günü Antalya’da hava parçalı bulutlu olacak.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 23 Nisan Çarşamba günü Antalya’daki 3 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Kurtuluş mücadelesini başlatan, Cumhuriyet'e giden yolda büyük adımlar atılmasını sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 105 yıldır milli iradenin simgesi olmaya devam ediyor.
2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Aksu Belediye Başkan adayı ve eski Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Durmuş Ali Arslan’ın silahlı saldırısında yaralanan 70 yaşındaki Hamit Sunbat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Yağışlı havanın tekrardan Türkiye’yi etkisi altına alacağını söyleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, perşembe gününe dikkat çekerek, “Batı Akdeniz kıyıları içerisinde ve Antalya dahil olmak üzere sağanak yağış geçişleri göreceğiz ama sıcaklıklar oldukça yüksek” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz