MHP bünyesinde ‘Ahmed Cevad Enstitüsü’ kurulacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, MHP Genel Merkezi bünyesinde Ahmed Cevad Enstitüsü kurulacak. Enstitüde Türk dünyasına yönelik çalışmalar ele alınacak.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, MHP Genel Merkezi bünyesinde Ahmed Cevad Enstitüsü kurulacak. Enstitüde Türk dünyasına yönelik çalışmalar ele alınacak.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, yaptığı yazılı
açıklamada, Genel Başkan Bahçeli'nin talimatıyla Azerbaycan milli marşının ve
"Çırpınırdın Karadeniz" şiirinin söz yazarı Ahmed Cevad'ın doğum
gününün 132. yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezi bünyesinde Ahmed Cevad
Enstitüsü kurulması kararı alındığını aktardı.
Enstitünün amacının, şairin çok yönlü çalışmaları, kültür,
sanat, edebiyat olmak üzere, Türk dünyasına katkılarının araştırılması, Türk
dünyasında ortak fikir ve duygu birliğinin genişletilmesine hizmet etmesi
olduğunu aktaran Özdemir, enstitünün başına Bahçeli'nin tensipleriyle Genel
Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy'un getirildiğini kaydetti.
Özdemir, "Hayatı ve ortaya koyduğu eserler ile dönemin
en parlak, en güçlü temsilcilerinden biri, milli duruşlu bir fikir adamı,
hayırsever bir entelektüel olarak Türklük şuuru için yaptığı faaliyetler
nedeniyle kurşuna dizilerek şehit edilen, adını Türk dünyasının edebiyat ve
düşünce tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmış Ahmed Cevad'ın milli şuuru
ve fedakarlığının, Türk birliği ve dirliği için gelecek nesillere de kaynak
oluşturması arzu edilmektedir. Aziz ruhu şad olsun" ifadesini kullandı
Ahmed Cevad'ın doğumunun 132'nci yılında, ailesi MHP Genel
Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmiş, Türk Dünyası’na verdiği katkılardan
dolayı 'Ahmed Cevad Onur Madalyası' takdim etmişti.
AA
"Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen En İyi Turizm Köyü Programı'nda, 2024 yılı değerlendirmelerinde Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Ormana köyü 'en iyi turizm köyü' unvanını kazandı. Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz