Kadir Gecesi yarın idrak edilecek
Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olarak bildirilen Kadir Gecesi yarın idrak edilecek.

Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olarak bildirilen Kadir Gecesi yarın idrak edilecek.
Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, İslam'da, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.
Kur'an-ı Kerim'de "tek gece" olarak adı geçen Kadir
Gecesi, şöyle anlatılıyor:
"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde
indirdik. Bilir misin nedir Kadir Gecesi? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O
gece melekler ve ruh, Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece
tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur."
Kadir Gecesi, Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki
camilerde ibadet ve duayla idrak edilecek.
"DÜNYANIN FARKLI
YERLERİNDE ZULME MARUZ KALAN MÜSLÜMANLAR İÇİN DUA EDELİM"
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İhsan Çapcıoğlu, Kur'an-ı
Kerim ve Peygamber'in hayatına bakıldığında, bazı gün ve gecelere özel önem
verildiğini, bunlardan birinin de Kadir Gecesi olduğunu söyledi.
Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi'nde
gündüz oruç tutulması, gecenin ise ibadetle geçirilmesinin tavsiye edildiğini
belirten Çapcıoğlu, "Ramazanın son 10 gününde itikaf diye adlandırdığımız
bir gelenek var. Bir mekanda tercihen camide tefekkür ediliyor, ibadet
ediliyor. Kadir Gecesi de bu 10 gün içinde özel bir yere sahip. Kadir
Gecesi'nin son 10 gündeki tekli gecelerde aranması bize tavsiye
edilmiştir." dedi.
Çapcıoğlu, Hz. Muhammed'in "Kadir Gecesi'nde inanarak
ibadet eden ve dua edenlerin geçmiş günahlarının affedildiğine" ilişkin
ifadesinin olduğunu aktardı.
Kadir Gecesi'nde Hz. Muhammed'in "Ya Rabbi, sen
affedicisin, affetmeyi seversin. O halde beni de affet." duasını etmek
gerektiğini dile getiren Çapcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bugün özellikle Gazze, Doğu Türkistan, Arakan gibi
dünyanın farklı yerlerinde haksızlık ve zulme maruz kalan Müslüman
kardeşlerimiz için de dua edelim. Oraların bir an önce huzura, barışa, esenliğe
erişmesi için gönülden dualarımızı yineleyelim. Birlik ve beraberliğimiz için
tüm Müslümanların ve ülkemizin birliği için bu gecede özellikle dua
edelim."
AA
Bayramda tabakları şenlendiren çeşit çeşit tatlılar tezgahlarda yerini aldı. Bayramlık tatlı fiyatları hakkında bilgi veren Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, fıstıklı havuç diliminin kilosunun 800 lira cevizli kadayıfın kilosu 400 lira, cevizli sarmanın 400 lira ve fıstıklı kadayıfın kilosu ise 700 lira olduğunu söyledi.
1958 yılında hayatlarını birleştiren Gülgün-Nihat Ömür çiftinin tüm gençlere, aile kurumuna örnek olacak; birlik, beraberlik ve mutluluk hikayesi bugün Eylül Ayça Karakuş ile “Hayatın İçinden” sayfasında sizlerle. Bayram sevincini, coşkusunu daima yaşayan ve yaşatan çocuklarımıza nesilden nesile hediye edilen okulun köklü ve gurur verici hikayesini Gülgün Hanım'dan dinleyelim.
Lider Gazete’nin “Hayatın İçinden” sayfasından, yüreklerinize bahar çiçeklerinin kokusunu taşıyan en içten iyi pazarlar dileklerimi sunuyorum.
Antalya'nın Döşemealtı ilçesi sınırlarındaki, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve sarp kayalıkları arasında doğayla iç içe varlığını sürdüren Termessos Antik Kenti'nde, baharın gelişiyle ziyaretçi hareketliliği yaşanıyor.
Lider Gazete, Hayatın İçinden sayfasından mutlu pazarlar diliyorum... Her hafta, hayata dair paylaşmaya değer konularla sizlere birlikte olmaya devam ediyoruz. Bu hafta sonu da sizlere Antalya'mızın Elmalı ilçesinin İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi'nden “merhaba” diyerek Hayatın İçinden' e hoş geldiniz...
Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla “Hekim Gözüyle Fotoğraf Sergisi” açıldı.
Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı ve düğmeli evleri ile ünlü tarihi Sarıhacılar mahallesinde 2019 yılında başlayıp 2022 yılında restorasyonu tamamlanan 600 yıllık Sarıhacılar Camii'nin ibadete açılmasına rağmen restorasyon çalışmalarında götürülen ve halen geri gelmeyen camiye ait eserlerin yerine konulması bekleniyor.
Antalya'daki Side Antik Kenti'nde bulunan ve geçen yıl restorasyon çalışmaları tamamlanan Athena Tapınağı ziyaretçilerini ağırlıyor.
Antalya'nın tarihi Kaleiçi surları her geçen gün daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Surlarda oluşan derin çatlaklar ve yarıklar, yalnızca tarihi yapıyı değil, çevresindeki yapıları, dükkanları ve insanları da tehdit ediyor.
Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nin simge yapılarından kent kapısından, bu yıl yapılacak çalışmalarla yüzyıllar sonra yeniden su akacak.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz