Kars’ta tarihi yapılar yok oluyor
Kars Kalesi arkasında bulunan tarihi yapılar ve tabyalar birer birer yok oluyor. Askeriye döneminde soğuk hava deposu ve ambar olarak kullanılan 100 yıllık tarihi bina her geçen gün biraz daha yıkılıyor.

Kars Kalesi arkasında bulunan tarihi yapılar ve tabyalar birer birer yok oluyor. Askeriye döneminde soğuk hava deposu ve ambar olarak kullanılan 100 yıllık tarihi bina her geçen gün biraz daha yıkılıyor.
Dereiçi bölgesinde bulunan ve İngiliz Subayı Mühendis Albay Lake tarafından yaptırılan Taş Köprü’nün karşısındaki tarihi yapının beton duvarları parçalanmış, binanın üzerindeki demirlerin kesilerek götürülmüş, Kaleye çıkış yolu üzerinde bulunan tarihi binanın içerisi ise defineciler tarafından kazılarak beton blokları etrafa saçılmış vaziyette bulunuyor.
Betondan ve taştan çok sayıda odası bulunan, hatta
merdivenler aracılığıyla altına da inilebilen tarihi bina, içkicilere de ev
sahipliği yapıyor. İçerisinde içki şişelerinin bulunduğu tarihi bina,
yetkililerden kendisine uzanacak eli bekliyor.
Kars’ta tarihi değerlerin gözler önünde yok olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Bu kadar tarihi değer hangi ilde olsa ihya olurdu. Biz tarihi değerlerin kıymetini bilmiyoruz. Hep yıkılmış, tahrip edilmiş, hiç kimse bu tarihi değerleri korumayı, Kars turizmine kazandırmayı düşünmüyor. Yetkililer biran evvel bu tarihi yapıları koruma altın almalıdır” dediler.
Öte yandan Kars’ta kale etrafında bulunan tabyaların tamamına yakını hayvan barınağı olarak çobanlar tarafından kullanılıyor.
Define avcıları ise tarihi binalarda kazmadık yer
bırakmamış. Tarihi yapıların yıkılarak kaybolması seyirci kalınmasına ise anlam
verilemiyor.
İHA
Turizm Haftası kapsamında Burdur Valiliği tarafından düzenlenen Yörük şenliği, vatandaşların yoğun ilgisiyle bugün son bulacak.
Keyifle geçireceğiniz bir Pazar gününden, “Lider ile Kültür Sanat Hayatın İçinden” sayfasından tüm değerli okuyucularımıza selamlar…
Kazı ekiplerince bulunan tarihi eserler, restorasyon ve konservasyon laboratuvarlarında uzmanlarca adeta cerrah titizliğinde yapılan çalışmalarla sergilenmeye hazır hale geliyor.
Yazıköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, her geçen gün çekilen Burdur Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla öğretmenleriyle birlikte
Bu yıl, 9-11 Mayıs tarihlerinde dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Foodfest Gastronomi Festivali’nin, danışma kurulu toplantısı şehrin önde gelen kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.
Antalya'nın Kaş ilçesinde 1481 yılındaki Rodos depreminde yıkılan 26 metre uzunluğundaki 2 bin yıllık Patara Deniz Feneri yeniden ayağa kaldırıldı.
Nisan ayının ikinci haftasını geride bıraktığımız bir Pazar gününden Lider ile Kültür Sanat “Hayatın İçinden” sayfasından herkese merhabalar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında “Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek” temasıyla yapılacak olan 4. Antalya Diplomasi Forumu başladı. Forumda 2024 yılı içerisinde dünyaya damga vuran küresel olayları içeren özellikle İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılara vurgu yapılan dijital sunumların yapıldığı ‘Diplomasi Tüneli’ katılımcılara sunuldu.
Bayramda tabakları şenlendiren çeşit çeşit tatlılar tezgahlarda yerini aldı. Bayramlık tatlı fiyatları hakkında bilgi veren Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, fıstıklı havuç diliminin kilosunun 800 lira cevizli kadayıfın kilosu 400 lira, cevizli sarmanın 400 lira ve fıstıklı kadayıfın kilosu ise 700 lira olduğunu söyledi.
1958 yılında hayatlarını birleştiren Gülgün-Nihat Ömür çiftinin tüm gençlere, aile kurumuna örnek olacak; birlik, beraberlik ve mutluluk hikayesi bugün Eylül Ayça Karakuş ile “Hayatın İçinden” sayfasında sizlerle. Bayram sevincini, coşkusunu daima yaşayan ve yaşatan çocuklarımıza nesilden nesile hediye edilen okulun köklü ve gurur verici hikayesini Gülgün Hanım'dan dinleyelim.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz