AKM klarnet sesiyle çınladı
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzikseverleri 'Dünya Kadınlar Günü Konseri'nde buluşturdu.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzikseverleri 'Dünya Kadınlar Günü Konseri'nde buluşturdu.
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde katıldığı yarışmalarda bir çok birincilik ödüllerine sahip olan klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu solist olarak sahneye çıktı. Orkestrayı ise kadın şef İsabel Rubıo yönetti.
Yerli ve yabancı müzikseverlerin yoğun ilgisini gören konserde solist Ayşe Kirmanoğlu, klarnetiyle dünyaca ünlü bestecilerden Felix Mendelssohn'un 'The Hebrides (Fingal Mağarası) si minör, opus. 26' ile Wolfgang Amedeus Mozart'ın klarnet ve orkestra için bestelediği 'La majör k.622'nci konçertosunu' yorumlarken orkestra da eşlik etti.
Salonu dolduran sanatseverler, klarnetinden yayılan nağmeleriyle keyifli bir konser geçirdi. Sanatçı Kirmanoğlu'na konser sonrası çiçekle teşekkür edilirken sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı.
Konserin ikinci bölümünde orkestra Felix Mendelssohn'un 'Do majör 1.ci Senfonisi'ni seslendirdi.
DHA
Gastronomi tutkunlarının merakla beklediği Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 9-11 Mayıs tarihleri arasında 4’üncüsünü gerçekleştireceği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Turizm Haftası kapsamında Burdur Valiliği tarafından düzenlenen Yörük şenliği, vatandaşların yoğun ilgisiyle bugün son bulacak.
Keyifle geçireceğiniz bir Pazar gününden, “Lider ile Kültür Sanat Hayatın İçinden” sayfasından tüm değerli okuyucularımıza selamlar…
Kazı ekiplerince bulunan tarihi eserler, restorasyon ve konservasyon laboratuvarlarında uzmanlarca adeta cerrah titizliğinde yapılan çalışmalarla sergilenmeye hazır hale geliyor.
Yazıköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, her geçen gün çekilen Burdur Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla öğretmenleriyle birlikte
Bu yıl, 9-11 Mayıs tarihlerinde dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Foodfest Gastronomi Festivali’nin, danışma kurulu toplantısı şehrin önde gelen kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.
Antalya'nın Kaş ilçesinde 1481 yılındaki Rodos depreminde yıkılan 26 metre uzunluğundaki 2 bin yıllık Patara Deniz Feneri yeniden ayağa kaldırıldı.
Nisan ayının ikinci haftasını geride bıraktığımız bir Pazar gününden Lider ile Kültür Sanat “Hayatın İçinden” sayfasından herkese merhabalar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında “Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek” temasıyla yapılacak olan 4. Antalya Diplomasi Forumu başladı. Forumda 2024 yılı içerisinde dünyaya damga vuran küresel olayları içeren özellikle İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılara vurgu yapılan dijital sunumların yapıldığı ‘Diplomasi Tüneli’ katılımcılara sunuldu.
Bayramda tabakları şenlendiren çeşit çeşit tatlılar tezgahlarda yerini aldı. Bayramlık tatlı fiyatları hakkında bilgi veren Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, fıstıklı havuç diliminin kilosunun 800 lira cevizli kadayıfın kilosu 400 lira, cevizli sarmanın 400 lira ve fıstıklı kadayıfın kilosu ise 700 lira olduğunu söyledi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz