Yerli firmalar ve yabancı alıcılar Antalya’da bir araya geldi
Züccaciye sektöründeki üreticiler ile yabancı alıcıları bir araya getiren 14. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Üretici ve Marka Zirvesi, Antalya'da başladı.
Züccaciye sektöründeki üreticiler ile yabancı alıcıları bir araya getiren 14. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Üretici ve Marka Zirvesi, Antalya'da başladı.
Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) tarafından Kundu Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen zirvede, Almanya, İtalya, Polonya, Suudi Arabistan ve Katar'ın da aralarında bulunduğu 60 ülkeden 150'den fazla katılımcı yer aldı.
ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, AA muhabirine, sektöre ekonomik
katkı sağlayan önemli bir fuarın 14'üncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.
Her kıtadan alıcıyı Türkiye'ye getirdiklerini belirten
Öksüz, kendi ülkesinde hatırı sayılır miktarda ithalat yapan ya da belli bir
mağaza sayısına ulaşan firmaları tek tek bulup zirveye davet ettiklerini, yerli
firmalarla birebir görüşmelerini sağladıklarını kaydetti.
Fuar boyunca yerli firmaların uzun yıllar sürecek iş
bağlantıları yapabileceklerini aktaran Öksüz, "1 milyar dolarlık bir
ticaret hacmi bekliyoruz. Bunun yanı sıra on yıllarca sürecek işbirliklerinin
temelini burada atıyoruz. Bu açıdan bizim için önemli bir etkinlik." dedi.
Etkinliğin tanıtıma da önemli katkı sunduğunu ifade eden
Öksüz, sektörün dünyadaki pazar payının 300 milyar dolar civarında olduğunu ve
bu pazardan en fazla payı Çin'in aldığını dile getirdi.
Türkiye'nin züccaciye sektöründe iddialı ülkeler arasında
yer aldığını, bu tür etkinliklerle dünya pazarındaki paylarını daha da artırmak
istediklerini anlatan Öksüz, sektörde önemli markaların ön plana çıkmaya başladığını,
cam, porselen, çelik başta olmak üzere hemen hemen her alanda kaliteli
ürünlerle dünya piyasasında yer aldıklarına dikkati çekti.
Öksüz, İstanbul'da düzenledikleri ZÜCHEX Ev ve Mutfak
Eşyaları Fuarı'nın da artık dünya çapında bir marka haline geldiğini sözlerine
ekledi.
Zirve, 7 Aralık Cumartesi gününe kadar devam edecek.
AA
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Aralık ayı meclis toplantısında 2025 yılına yönelik unlu mamuller için azami fiyat tarifesi belirlendi.
Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Tat, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan son düzenlemenin Antalya gibi özel iklim koşullarına sahip şehirlerde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirterek, “Antalya’ya özel çözümler şart” dedi.
TESK Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, alışverişlerin yerel esnaftan yapılması yönünde çağrıda bulunarak, internet alışverişlerinde sunulan büyük indirimlerin yanıltıcı olabileceğini ifade etti.
Türkiye'nin nar üretiminin yüzde 21'i, yaş meyve ve sebze üretiminin üssü konumundaki Antalya'da gerçekleştiriliyor.
Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak olan yüzde 17’lik fiyat artışının süt üreticisine etkilerini değerlendiren ATB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Simav, zammın üreticiye ulaşmadığına değinerek, “Üreticimiz umarım 17’lik zamdan faydalanabilir. Üretici şu anda 14 lira 65’ten faydalanamıyor” dedi.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 2025 yılı için beklentilerini paylaşan ATB Başkanı Ali Çandır, “Temennimiz 2025 yılının ülke olarak refah düzeyimizin arttığı bir yıl olmasıdır” dedi.
Türkiye’de dolar bozduracak kişiler için döviz bürolarının; 50 dolarlık banknot için 1,5 dolar, 100 dolarlık banknot için ise 3 dolar komisyon zorunluluğu getirdiğini anlatan Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Döviz büroları kendi kendilerine kanun icat etmesinler. Tüketicilerden haksız ve hiçbir şekilde komisyon alamazlar” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Antalya Defterdarı İlhan Karayılan ile birlikte Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile görüşme gerçekleştirdi.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında "Tarımda İşbirliği Protokolü" imzalandı.
Antalya’da Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) tarafından 90 yıl önce yetiştirilmek için girişimde bulunulan ve başarısızlıkla sonuçlanan kahve bitkisi yetiştirme serüveni, iklim değişikliği ile 2020 yılında yeniden hayat buldu. BATEM Müdürü Abdullah Ünlü “Kahve artık Yemen’den değil BATEM’den gelecek” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz