Yeni yılda uygulanacak gelir vergisi tarifesi açıklandı
Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere, Gelir Vergisi Kanunu’nda yer alan maktu had ve tutarlar, yeniden değerleme oranında artırıldı.
Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere, Gelir Vergisi Kanunu’nda yer alan maktu had ve tutarlar, yeniden değerleme oranında artırıldı.
Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere, bazı vergi ve
harçlar yeniden değerleme oranında artırılırken gelir vergisi tarifesi başta
olmak üzere, tarifeler ve mükelleflerin yararlanacağı istisna tutarları da
belli oldu.
Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan maktu had ve tutarlar,
yeniden değerleme oranında artırıldı.
Yayımlanan tebliğle 2025 yılında uygulanacak gelir vergisi
tarifesi belirlendi. Buna göre 2025'te uygulanacak gelir vergisi tarifesinin
ilk dilimi 110 bin liradan 158 bin liraya, ikinci dilimi 230 bin liradan 330
bin liraya, üçüncü dilimi 580 bin liradan 800 bin liraya, dördüncü dilim ise 3
milyon liradan 4 milyon 300 bin liraya çıkarıldı.
Ücret geliri elde edenlerde ise 870 bin lira olan üçüncü
dilim 1 milyon 200 bin lira olarak uygulanacak. İlk gelir dilimi 158 bin
liradan başlayan yeni tarifeye göre ücretliler başta olmak üzere tüm gelir
vergisi mükellefleri daha geç üst dilimlerden vergi ödeyecek.
Asgari ücrete yüzde 30 oranında yapılan artış gelir vergisi
ve damga vergisi istisnasına da yansıdı, ücretlilerin ödeyeceği vergiyi
azalttı. Asgari ücretin vergi dışı olması nedeniyle tüm ücretliler 2025 yılında
47 bin 519,79 lira gelir vergisi ve damga vergisi ödemeyecek.
Ayrıca, günlük 170 lira olan yemek parası istisna tutarı 240
liraya, 88 lira olan yol parası istisna tutarı da 126 liraya çıktı. Böylece,
aylık 6 bin 240 lira yemek parası, 3 bin 276 lira yol parası ödemeleri de
vergiden istisna olarak çalışanlara ödenebilecek.
AA
Antalya'nın Alanya ilçesinde seralarda yetişen muzlar sabahın ilk ışıkları ile toplanırken, kesilen muzlar kamyonetler ile depolara getiriliyor. Üreticiler, tüccara 35 TL'ye sattıkları muzun fiyatından oldukça memnun.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Bulgaristan sınırında oluşan tır kuyrukları ve ihracatta aksamalar nedeniyle 2024’te yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 6,3 düştüğünü söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığını yüzde 15,75 artırarak, 14 bin 469 liraya yükselttiklerini bildirdi.
Yılbaşı sonrasında meyve ve sebze fiyatlarındaki artışı değerlendiren Hal Komisyoncusu Hasan Ali Yılmaz, meyve sebze fiyatlarının iklim şartlarından etkilediğini belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2024 dönemi enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon oranı Aralık ayında aylık yüzde 1,03 yıllık yüzde 44,38 oldu.
Antalya hallerinde işlem gören domates miktar endeksi Aralık ayında yıllık yüzde 2,84, fiyat endeksi yüzde 43,05 arttı. Sebze miktar endeksi yıllık yüzde 20.51 azalırken, fiyat endeksi yüzde 54.90 arttı. Meyve miktar endeksi yıllık yüzde 34.16 azalırken, fiyat endeksi yüzde 54.83 arttı.
Antalya’da Kasım ayında 216,6 milyon dolar ihracat yapılırken, Isparta ve Burdur’da bu rakam sırasıyla 21,8 ve 12,3 milyon dolar oldu.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Aralık ayı meclis toplantısında 2025 yılına yönelik unlu mamuller için azami fiyat tarifesi belirlendi.
Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Tat, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan son düzenlemenin Antalya gibi özel iklim koşullarına sahip şehirlerde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirterek, “Antalya’ya özel çözümler şart” dedi.
TESK Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, alışverişlerin yerel esnaftan yapılması yönünde çağrıda bulunarak, internet alışverişlerinde sunulan büyük indirimlerin yanıltıcı olabileceğini ifade etti.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz