Yaşar Kemal Şelalesi yeniden akmaya başladı
Van'ın Muradiye ilçesinde yaz döneminde kuruyan Yaşar Kemal Şelalesi, karların erimesiyle yeniden akmaya başladı.

Van'ın Muradiye ilçesinde yaz döneminde kuruyan Yaşar Kemal Şelalesi, karların erimesiyle yeniden akmaya başladı.
İlçeye 10 kilometre mesafedeki Muradiye Kanyonu'nda yer alan ve yılda bir ay akan şelale, havaların ısındığı bugünlerde doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.
Karların erimeye başlamasıyla yeniden akmaya başlayan
şelale, kanyonun ortasından dökülen sularıyla dikkati çekiyor.
Yaklaşık 40 metre yüksekten akan şelale dron ile
görüntülendi.
AA
Antalya'nın Serik ilçesi açıklarında nesli tükenmek üzere olan Caretta Carettalar balıkçıların deniz yolculuğuna eşlik etti. Yürekleri ısıtan o görüntüler cep telefonu ile kaydedildi.
AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Törende partililer ve vatandaşlar bayramlaşırken çiçek takdiminde bulunuldu.
Alanya'da Ramazan Bayramı resmi bayramlaşma töreni Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer'in ev sahipliğinde gerçekleşti.
2024 yılına ilişkin kira geliri beyannamelerinin kolaylıkla verilebilmesi için Antalya Defterdarlığı, kentteki üç büyük AVM’de stant açtı. Büyük ilgi gören uygulama kapsamında, mükelleflerin beyannamelerini 2 Nisan’a kadar teslim etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca hesaplanan gelir vergisinin ilk taksiti ve damga vergisinin de aynı tarihe kadar ödenmesi gerekiyor.
Antalya'da Ramazan ayı öncesi örnek bir dayanışma yaşandı. Hayırseverler, Osmanlı'dan miras Zimem Defteri geleneğini yaşatarak kentteki bazı bakkal ve marketlerde bulunan yaklaşık 1 milyon liralık veresiye borcunu sessizce kapattı. Borçların kapatıldığı marketler arasında yer alan iki esnaf, hem borçlular hem de esnaf için büyük bir rahatlama sağlandığını söyledi.
Antalya'da üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü gençler, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tarihi “düğmeli ev”de yalnız yaşayan 70 yaşındaki kadının evini temizledi.
Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kodal hakkında adli işlem başlatıldı. Başkan Kodal'ın makamında, makam aracında ve şahsi konutunda arama yapıldı.
Türkiye Yardım Gönüllüleri Platformu, yardıma ihtiyacı olanlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Platform gönüllüsü Doğan Elden Ramazan ayında da hayırseverlerin yardımlarını yerlerine ulaştırdı.
İslam dininde “Bin aydan daha hayırlı olduğu” bilinen Kadir Gecesi'nde Antalya'da vatandaşlar camilere akın etti.
Afrika ve Orta Doğu üzerinden gelen yoğun toz taşınımı Antalya semalarını kapladı. Şehrin simgeleri görünmez hale gelirken, Konyaaltı Varyantı'ndan ve havadan çekilen görüntüler, puslu manzarayı gözler önüne serdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz