Antalya’da ülkücülerden iftar programı
Antalya Ülkü Ocakları’nın düzenlediği iftar sofrasında Ülkücüler ve siyasiler bir araya geldi. İftar programında konuşan Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Dinçer,

Antalya Ülkü Ocakları’nın düzenlediği iftar sofrasında Ülkücüler ve siyasiler bir araya geldi. İftar programında konuşan Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Dinçer,
Antalya Ülkü Ocakları tarafından Çarşamba Pazarı’nda iftar programın düzenledi. İftar programına MHP Antalya İl Başkanı Sadullah Güneş, MHP Antalya Milletvekilleri Abdurrahman Başkan ve Hilmi Durgun, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Agah Kürşad Karauz ve AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Rıza Sümer katıldı.
DİNÇER’DEN BİRLİK VE
KARDEŞLİK VURGUSU
İftar programında konuşmasında birlik vurgusu yapan Antalya
Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan Dinçer, “Kıymetli misafirlerimiz, sizleri
genel başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım, teşkilatlarım ve şahsım adına
saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Mübarek Ramazan ayında aynı
masanın etrafında kardeşlik ve birlik içinde bir araya gelmeyi bizlere nasip
eden Cenab-ı Allah'a sonsuz hamdüsenalar ediyorum” dedi. Ramazan ayı huzur ve
bereket ayı olduğunu ifade eden Dinçer, “Merhum Galip Erdem ağabeyimiz ‘Genç
Bir Ülkücü İle Sohbetler’ başlıklı makalesinde ‘Yenilmemenin tek sırrı vardır:
Nefsini yenmek! Nefsini yenebilen bir yiğit, bütün dünyayı yenmiş sayılır’
diyor. Ramazan ayı ve oruç ibadeti bir yandan insanın nefsini terbiye etmesine
vesile olurken diğer yandan halden anlamayı öğretmektedir. Bir araya geldiğimiz
iftar sofraları sadece bir yemek masası değil kardeşliği, birliği, beraberliği
ve dayanışmayı pekiştiren önemli ve kıymetli anlardır. Türk milleti birlik ve
beraberlik içerisinde hareket ettiği her dönem büyük başarılara, zaferlere imza
atmıştır. Biz de bugün Ramazan ayının bereketini ve feyzini sizlerle paylaşmak,
birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek üzere bu iftar organizasyonunu
gerçekleştirdik” diye konuştu.
KATILANLARA TEŞEKKÜR
ETTİ
Ramazan ayının ve Ramazan Bayramı’nın Türk ve İslam alemi
başta olmak üzere insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni eden
Dinçer, “Hep birlikte daha nice Ramazanlara ulaşmak dileğiyle. Destek olan
Ülküdaşlarımıza, emek veren teşkilat mensuplarımıza ve katılımız için sizlere
teşekkür ediyorum” diye kaydetti.
Antalya'nın Serik ilçesi açıklarında nesli tükenmek üzere olan Caretta Carettalar balıkçıların deniz yolculuğuna eşlik etti. Yürekleri ısıtan o görüntüler cep telefonu ile kaydedildi.
AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Törende partililer ve vatandaşlar bayramlaşırken çiçek takdiminde bulunuldu.
Alanya'da Ramazan Bayramı resmi bayramlaşma töreni Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer'in ev sahipliğinde gerçekleşti.
2024 yılına ilişkin kira geliri beyannamelerinin kolaylıkla verilebilmesi için Antalya Defterdarlığı, kentteki üç büyük AVM’de stant açtı. Büyük ilgi gören uygulama kapsamında, mükelleflerin beyannamelerini 2 Nisan’a kadar teslim etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca hesaplanan gelir vergisinin ilk taksiti ve damga vergisinin de aynı tarihe kadar ödenmesi gerekiyor.
Antalya'da Ramazan ayı öncesi örnek bir dayanışma yaşandı. Hayırseverler, Osmanlı'dan miras Zimem Defteri geleneğini yaşatarak kentteki bazı bakkal ve marketlerde bulunan yaklaşık 1 milyon liralık veresiye borcunu sessizce kapattı. Borçların kapatıldığı marketler arasında yer alan iki esnaf, hem borçlular hem de esnaf için büyük bir rahatlama sağlandığını söyledi.
Antalya'da üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü gençler, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tarihi “düğmeli ev”de yalnız yaşayan 70 yaşındaki kadının evini temizledi.
Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kodal hakkında adli işlem başlatıldı. Başkan Kodal'ın makamında, makam aracında ve şahsi konutunda arama yapıldı.
Türkiye Yardım Gönüllüleri Platformu, yardıma ihtiyacı olanlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Platform gönüllüsü Doğan Elden Ramazan ayında da hayırseverlerin yardımlarını yerlerine ulaştırdı.
İslam dininde “Bin aydan daha hayırlı olduğu” bilinen Kadir Gecesi'nde Antalya'da vatandaşlar camilere akın etti.
Afrika ve Orta Doğu üzerinden gelen yoğun toz taşınımı Antalya semalarını kapladı. Şehrin simgeleri görünmez hale gelirken, Konyaaltı Varyantı'ndan ve havadan çekilen görüntüler, puslu manzarayı gözler önüne serdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz