Yaralı caretta caretta tedavi edilerek denize bırakıldı
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, yaralı halde bulunan caretta caretta, tedavi edildikten sonra denize bırakıldı.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, yaralı halde bulunan caretta caretta, tedavi edildikten sonra denize bırakıldı.
Deniz Kaplumbağaları, Akdeniz Fokları, Kum Zambakları
(DEKAFOK) Kıyı Koruma Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Boğaz mevkisindeki
mendirekte ağzında olta yaraları bulunan ve güçsüz düşerek fırtınanın etkisiyle
kıyıya sürüklenen caretta caretta olduğunu fark eden balıkçılar, ihbarda
bulundu.
Derneğin saha ekipleri, Prof. Dr. Hakan Sert, Prof. Dr.
Cengiz Deval ve Prof. Dr. Ertan Taşkavak'ın danışmanlığında, olta kancası
yüzünden ağız bölgesi parçalandığı anlaşılan deniz kaplumbağasını, Doğa Koruma
ve Milli Parklar ekiplerinin desteğiyle ilçedeki Veteriner Kliniği'ne
ulaştırdı.
Klinikte kafa röntgeni çekilen deniz kaplumbağası, ilk
müdahalesi yapıldıktan sonra ağzında yoğun kanamaya sebep olan kesik ve yaralı
yerler, lokal anestezi yöntemiyle uyuşturularak 2,5 saatlik operasyonun
ardından tedavi edildi.
Tedavisi veteriner hekim Mehmet Yüksel tarafından
tamamlandıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri eşliğinde sahile
bırakılan caretta caretta, bir süre sonra açık denizde gözden kayboldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen derneğin başkanı Seher
Akyol, ekiplerinin sahilde 7 gün 24 saat devriye halinde olduğunu belirtti.
Farkındalık çalışmalarıyla başta balıkçılar olmak üzere toplumu doğal yaşam ve
deniz kaplumbağaları konusunda bilgilendirmeye çalıştıklarını aktaran Akyol, şu
ifadeleri kullandı:
"Bugün bu bilgilendirme çalışmalarının olumlu
dönüşlerini alarak, toplumumuzla birlikte deniz kaplumbağalarının
korunabileceğini ve nesillerinin devamlılığının sağlanabileceğini görmüş olmak,
bizleri çok mutlu etti. Tüm Akdeniz ülkelerinde yaklaşık 2 bin dişinin
yuvaladığı ve beşeri faktörler yüzünden üreme sayılarındaki yavaşlama
düşünüldüğünde nesillerinin devamlılığı konusundaki tehlike daha net
görülmektedir."
AA
Paskalya Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikte açıkça misyonerlik faaliyeti yürütüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 21 Nisan Pazartesi günü Antalya’nın hava durumu parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 20 Nisan Pazar günü Antalya’daki 8 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 20 Nisan Pazar günü Antalya’da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 18 Nisan Cuma günü Antalya’daki 12 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 19 Nisan Cumartesi günü Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bakanlar, Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na, dün vefat eden ve bugün defnedilen babası Osman Çavuşoğlu için taziye ziyaretinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kiraya verdiği Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ile Nekropol Müzesi arasında bulunan büfenin zarar ettiği gerekçesiyle faaliyetlerine oybirliği ile son verildi.
Antalyalı pazarcı esnafının alın teriyle kazandığı haklar, CHP'li Mesut Kocagöz başkanlığındaki Kepez Belediyesi'nin tartışmalı tutumuyla gölgede kaldı. Antalya 2. İdare Mahkemesi, Emek Mahallesi’ndeki pazar yerinin hukuka aykırı şekilde kooperatife devredilmesini iptal ederek esnafın yüzünü güldürürken, belediyenin mahkeme kararını yok sayarak alanı “tadilat” bahanesiyle işgal etmesi, esnafı çileden çıkardı.
Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz