'YADİGAR' OKURLARIYLA BULUŞTU
Antalyalı eğitimci- yazar Perihan Erk, üçüncü eseri olan 'Yadigar'ı okurlarıyla buluşturdu.
Antalyalı eğitimci- yazar Perihan Erk, üçüncü eseri olan 'Yadigar'ı okurlarıyla buluşturdu.
Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) eğitimci şair-yazar Nadire Sönmez'in sunumuyla düzenlenen söyleşi de eğitimci yazar Perihan Erk'in eğitimdeki başarısı anlatıldı.
HAYALİ ÖĞRETMEN OLMAKTI
Çocukluk hayali olan öğretmenlik mesleğine Adana Kız Öğretmen Okulu'ndan mezun olup, ilk görev yeri olan Mersin'de başlayan, köy okullarında çalışan, 1986 yılında da Türk Dili ve Kültürü öğretmeni olarak Fransa'ya yerleşen ve Türkiye ye dönen Perihan Erk, öykü yazmaya öğrencilik yıllarında başladı.
ÜÇÜNCÜ KİTABI 'YADİHAR' OLDU
Emeklilik sonrası Antalya'daki bazı yerel gazetelerden 'eğitim' konulu köşe yazıları da yazan Perihan Erk'in ilk yayımlanan kitabı ise anılarından oluşan 'Şiir, Öykü ve Ben' adlı eseri oldu. Erk, ilk eserinin ardından ise yine çocukluk anılarının yer aldığı 'Kibritçi Kız ve Yaz Elması' adlı öykü kitabını yazdı. Erk'in son olarak 'Yadigar' ı kaleme aldı.
ÇOCUK YADİGAR'IN ÖYKÜSÜ
Yaşamış hikayelerin yer aldığı 'Yadigar'ı okurlarıyla buluşturan Perihan Erk, Yadigarı'ın içinde geçen konulardan birini şöyle özetledi;
"Kitabımdaki ilk konu, çocuk sahibi olmak için çabalayan, sürekli doktorlara gidip gelen bir çiftin hikayesi. Çift, doktor dönüşünde bindikleri belediye otobüsünde rastladıkları bir köylü kadının kucağındaki bebeğini hırpaladığını, sürekli ağlattığını görünce müdahil olmak istiyor. Kadın çocuğuna bakmaktan bıktığını söylüyor. Çocuğu olmayan Gülsüm de 'Çocuğa bakamıyor isen ver ben büyüteyim' diyor. Kadın hiç tereddüt etmeden çocuğunu Gülsüm'e uzatıyor. Çift, çocuğa 'Yadigar' ismini veriyor. Yadigar, 'anne' dediği Gülsüm hamile kalana kadar el bebek, gül bebek büyüyor. Gülsüm, kendi öz çocuğunu dünyaya getirdikten sonra da 'Yadigar'a kötü davranmaya başlıyor. Gülsüm, Yadigar'ın evde kalmasını hiç istemiyor, sürekli çocuklarla oynaması için komşusunun bahçesine gönderiyor. Yadigar bir gün bahçedeki kuyu etrafında oynadığı sırada kapağı kırık kuyuya düşüp yaşamımı yitiriyor."
Perihan Erk, gerçek yaşanmış hikayelerin yer aldığı 'Yadigar' adlı kitabını okurlarıyla buluşturmanın heyecanını dördüncü kitabının da baskıya hazır hale geldiğini, yeni yılın ilk günlerinde yayımlanacağının müjdesini de verdi.
DHA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz