Yabancılara konut satışında Antalya zirvede
Antalya’da 2024 yılı Haziran ayında 2 bin 638'i ikinci el satış olmak üzere toplam 4 bin 340 konut satıldı.

Antalya’da 2024 yılı Haziran ayında 2 bin 638'i ikinci el satış olmak üzere toplam 4 bin 340 konut satıldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye genelinde Haziran
ayında gerçekleşen konut sayılarına ilişkin istatistiği paylaştı. Konut
satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azalarak 79
bin 313 oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 13 bin 25
ile İstanbul, 6 bin 866 ile Ankara ve 4 bin 361 ile İzmir olurken, en az olduğu
iller sırasıyla 34 ile Ardahan, 40 ile Hakkari, 44 ile Tunceli ve Bayburt oldu.
Konut satışları Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı
dönemine göre yüzde 3,7 azalışla 545 bin 74 olarak gerçekleşti.
Antalya’da ise 2024 yılı Haziran ayında 2 bin 638'i ikinci
el satış olmak üzere toplam 4 bin 340 konut satıldı. Bu sayı Isparta’da 348'i
ikinci el satış olmak üzere toplam 248, Burdur’da da 156'sı ikinci el satış olmak
üzere toplam 96 konut oldu.
YABANCILARA KONUT
SATIŞINDA ANTALYA YİNE ZİRVEDE
Yabancılara yapılan konut satışları Haziran ayında bir
önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45,1 azalarak bin 440 oldu. Haziran ayında
toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde
1,8 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satış sayısının en fazla
olduğu iller sırasıyla 593 ile Antalya, 478 ile İstanbul ve 116 ile Mersin
oldu.
Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Haziran döneminde
ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45,7 azalarak 10 bin 461 oldu.
YABANCILARA EN ÇOK
KONUT SATIŞI RUSYA FEDERASYONU VATANDAŞLARINA YAPILDI
Haziran ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı sırasıyla 332 ile Rusya Federasyonu, 156 ile İran ve 102 ile Ukrayna vatandaşlarına yapıldı.
İHA
Antalya Ticaret Borsası'nın Mart ayı hal endeksi verileri, işlem gören domates, sebze ve meyvelerde miktar düşüşünün fiyat artışlarına yansıdığına işaret etti. Verilere göre meyvede yıllık miktar düşüşü yüzde 61'i aşarken, sebze grubunda ise fiyatlar yükseldi.
Ramazan Bayramı’nın esnafa can suyu olacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Esnafımız tüm umudunu bayram alışverişine bağlamış durumda” dedi.
Antalya'nın Kumluca ilçesinde örtü altı üretim yapan Ahmet Ünal, mart ayı ortasında kavun yetiştirerek büyük bir başarıya imza attı.
Antalya’da Ramazan Bayramı öncesinde marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirildi.
Her yıl bayram arifelerinde yaşanan otobüs ve uçak biletlerindeki fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Biz her bayramda aynı filmi, aynı senaryoyu, aynı reklamı izliyoruz maalesef. Bir fırsatçılık zihniyeti ve anlayışı maalesef hiç bitmedi bu ülkede” dedi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
Antalya'nın Kaş ilçesinde kış döneminde bakım ve onarım için karaya çekilen tur tekneleri, yaz sezonuna hazırlanıyor.
CHP’li Muratpaşa Belediyesine ait kentin coğrafi tescilli lezzetlerinin sunulduğu Antalya Lokantası’ndaki fiyatlar vatandaşların cebini yakıyor. Soda ve Ayranın 50 TL olması vatandaşları isyan ettirdi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
Antalya'da özel sektördeki müdürlük görevlerinden istifa eden Esra ve Hasan Şahin Ergün çifti, yerleştikleri köyde kurdukları tesiste mantar üretiyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz