TÜRKİYE'DEN UKRAYNA'YA YARDIM TIRI
Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'ya Türkiye'den yola çıkan 3 yardım tırı ulaştı.

Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'ya Türkiye'den yola çıkan 3 yardım tırı ulaştı.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Ukrayna'da ülke genelinde halk temel gıda malzemelerine ulaşımda sıkıntı yaşıyor. Türkiye'den yola çıkan 3 tır yardım malzemesi Ukrayna'ya ulaştı. Yiyecek, içecek ve insani yardım malzemelerinden oluşan tırlardan 2'si Ukrayna'nın Mykolaiv şehrinde, 1'i ise Odessa'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Yardım tırlarını karşılayan Odessa Vali Yardımcısı Yuriy Dimchoglo yaptığı açıklamada, “Bugün 3 tır geldi. İçinde yiyecek içecek ve insani malzemeler var. Türkiye halkından ve İstanbul'daki Başkonsolosluğa gönderilen yardımlar var. Onların organizesi ile böyle bir yardım bize ulaştı. Türkiye genelde batı Ukrayna'ya yardım gönderiyor. Ama Odessa'ya ilk defa geldi. Zaten 3 tırdan ikisi Mykolaiv bölgesine gidecek. Onların daha fazla ihtiyaçları var. Savaş devam ediyor biz hafif savaş bölgesi sayılırız. Türkiye halkına ve Türkiye dostlarına yardımlar için teşekkür etmek istiyorum. Biz her zaman biliyoruz ki Türkiye halkı bizim yanımızda. Biz kardeşiz ve gerçek kardeş zor günde belli olur” dedi.
İHA
Lider Gazete’nin “İttifaka Hançer: Kaş’ta Siyasi Tuzak” ve “CHP’nin Maskesi İtirazla Düşecek” başlıklı haberleri ortalığı salladı. Antalya Kaş’ta CHP’li Meclis Üyeleri’nin sinsi tuzağı deşifre oldu! İmar Komisyonu üyeliği seçiminde MHP’yi destekleyerek ittifak içinde kriz oluşturmak isteyen CHP’nin kirli planı, sonuçsuz kaldı. AK Parti’nin çifte itirazı ve MHP’nin uyanışı, CHP’nin maskesini düşürdü.
Antalya Havalimanı, yenilenen yüzüyle ilk büyük sınavını Antalya Diplomasi Forumu’nda verecek. Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri olma yolunda dev bir adım atan Antalya Havalimanı, kapasitesini 35 milyondan 82 milyona çıkardı. Bugün Antalya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacak yeni terminal binaları, Antalya’yı dünya turizm ve diplomasi sahnesinde daha da öne taşıyacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Antalya Orman Bölge Müdürü Zafer Derince İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne atanırken Derince’den boşalan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü görevine ise Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran atandı.
Resmi Gazete’nin 10 Nisan 2025 tarihli sayısında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Antalya İl Müdürü Tevfik Altınay görevden alındı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 10 Nisan Perşembe günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Resmi Gazete’nin 10 Nisan 2025 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Sabri İşbilen görevden alınarak Ahmet Uzun atandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,
Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri haline gelen Antalya Havalimanı, bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak yeni terminal binalarında 82 milyon yolcuya hizmet verebilecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 9 Nisan Salı günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz