TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri için başvurular başladı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2025 yılı Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri için 2 Haziran saat 17.00'ye kadar başvuru alacak.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2025 yılı Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri için 2 Haziran saat 17.00'ye kadar başvuru alacak.
Kurumdan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, her yıl, bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkan sağlamak amacıyla düzenleniyor.
Bu yıl 60'ıncısı düzenlenen ve 4 kategoride verilecek
ödüller için başvuru süreci başladı. Ödüllere yönelik başvurular 2 Haziran saat
17.00'ye kadar devam edecek.
BAŞVURU ŞARTLARI
Teşvik ödülüne kişisel başvuru yapılabiliyor veya kişiler
aday gösterilebiliyor. Kişisel başvuru yapılamayan Bilim, Özel ve Hizmet
ödüllerine ise aday gösterilmesi gerekiyor. Hizmet ödülüne hayatta olmayan
kişiler de aday gösterilebiliyor.
Bu yıl Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim
İnsanı Ödülleri (TÜBA-GEBİP) ve Uluslararası Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)
Akademi Ödülleri'ne başvuru yapan adaylar, söz konusu kategorilerde verilecek
ödüllere başvuramayacak. Adayın bu ödüllere başvurusunun tespit edilmesi
durumunda başvurusu geçersiz sayılacak.
AA
GSM operatörleri, yıllardır aynı hattı kullanan sadık müşterilerini yüksek faturalarla baş başa bırakırken, yeni abonelere cazip kampanyalar sundu. Mevcut kullanıcıların fahiş faturalar ödemesiyle ilgili konuşan Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, tüketicileri hakları konusunda uyardı ve duruma tepki gösterdi.
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri TÜBİTAK’tan büyük bir destek aldı. 207 öğrenci projesi bilimsel araştırma ve sanayi odaklı programlar kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları masaya yatırıldı.
Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu’nu Teknokentte ağırladıklarını aktardı. Ziyarette Ar-Ge çalışmaları devam eden Milli Muharip Uçak KAAN ve diğer projelere yönelik TUSAŞ tarafından yapılacak yatırımlar hakkında toplandı gerçekleştirildi.
Dünyanın ilk rahim naklini, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, dolandırıcıların hedefi oldu. Sosyal medyada, yapay zekâ teknolojisi kullanılarak oluşturulan bir videoda, Özkan'ın adı ve sesi taklit edilerek sahte bir krem tanıtımı yapıldığı ortaya çıktı.
Lider Haber TV’de İrem Koca’nın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık, HGS sisteminde yaşanan sinkaflı küfürlü mesajlar ve kripto para istenmesi olayına dair açıklamalarda bulundu.
Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde Türkiye’de bir ilk olan Avrupa Havacılık Okul ve Kurumları Arasında İş Birliği Ağı Oluşturma Toplantısı gerçekleştirildi.
Antalya Teknokent tarafından 8’incisi düzenlenecek olan Akdeniz Bilişim Zirvesi bu yıl yine tüm bilişim gönüllülerini aynı çatı altında topladı.
Türk savunma sanayisinin öncü projelerinden biri olan Bayraktar TB3 SİHA, tarihi bir başarıya imza atarak kısa pistli bir gemiden iniş ve kalkış yapmayı başaran ilk insansız hava aracı oldu. Bu kritik uçuş testi, Türkiye'nin çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'dan gerçekleştirildi. Bayraktar TB3’ün bu başarısı, sadece Türk savunma sanayisi için değil, dünya genelindeki askeri stratejiler açısından da büyük önem taşıyor.
Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, Antalya’da düzenlenen Teknoloji Yarışmaları büyük bir coşkuyla tamamlandı. Yarışma sonunda 'En'ler mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz