Teknokent ile TÜRKSMD arasında işbirliği
Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent ile Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri AŞ (TÜRKSMD) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent ile Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri AŞ (TÜRKSMD) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Sacide Kasapoğlu ile Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında; patent ve marka değerleme başta olmak üzere, sınai mülkiyet hakları ile ilgili konularda iş birliği gerçekleştirilmesi planlanıyor.
"UÇAK MARKALARI VAR"
Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Çok kıymetli bir yerin başkanlığını yapıyor. Memnun oldum ben de Sacide hanımla tanışmış olmaktan. Bir ülkeye en çok güç katan şey ne kadar çok markası ve o markaların ne kadar büyük olduğu. Görüyoruz telefon markalarını, araba markalarını uçak markaları var. Türkiye’nin de daha çok markasının olmasının en önemli faktörleri üniversiteler ve teknokentler. Sizin danışmanlığınız kıymetli çünkü bizim her şeyi anlamamız bilmemiz mümkün değil en kısa zamanda en değerli bilgiyi sizin sayenizde alacağız. Bu anlamda ülkeye kattığı şey hem zaman kazanma hem de doğru bilgi verme ve doğru değerlendirme bu anlamda çok önemli bir ön kuruluş aslında değerlendirme, danışmanlık ve mühendislik hizmetleri veren kuruluşumuz. Akdeniz Üniversitesi’ne, Antalya’ya ve Türkiye’ye hayırlı, uğurlu olur. Hep birlikte güzel şeylere imza atarız umarım” dedi.
"PEK ÇOK DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUYORUZ"
Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Sacide Kasapoğlu, “Sınai mülkiyet teknolojik gelişmelerle birlikte önemli yapı taşlarından biri ama sınai mülkiyet haklarını sadece ortaya çıkarmak yetmiyor bunları somut bir değere dönüştürüyor olmak gerekiyor. Sınai mülkiyet varlıklarının somut sürece dönüştürülmesindeki en önemli adımlarından biri de bu varlıkların değerlemesi oluyor. Biz de TÜRKSMD olarak tamamen bu amaçla kurulmuş bir şirketiz. Başta paten ve marka gibi sınai mülkiyet varlıklarını değerlemesini yapmak üzere bu alanda ihtiyaç duyulan pek çok danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Bugün de hem Akdeniz Üniversitesi hem de Antalya Teknokent ile gerçekleştireceğimiz iş birliği kapsamında da hem üniversitemizdeki patentlerin hem teknokentimizdeki patentlerin değerlemelerini, markaların değerlemelerini gerçekleştireceğiz. Böylece geliştirilen kıymetli patentlerin kullanılan markaların hayat bulmasına aracılık etmiş olacağız. Aynı zamanda ekosistemimize de katkı sağlamayı hedefliyoruz böylelikle. Teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
"İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATACAĞIZ"
Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, “Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri, Türk Patent’in değerli bir kuruluşu ve şirketi. Biz de yaklaşık üç ay yaptığımız istişare sonucunda hem üniversitemiz patentlerini hem de teknokentimizin patentlerinin değerlenmesi ve ticari faaliyetlerinin artırılması için bu iş birliğine imza atacağız” şeklinde konuştu.
İHA
Türk savunma sanayisinin öncü projelerinden biri olan Bayraktar TB3 SİHA, tarihi bir başarıya imza atarak kısa pistli bir gemiden iniş ve kalkış yapmayı başaran ilk insansız hava aracı oldu. Bu kritik uçuş testi, Türkiye'nin çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'dan gerçekleştirildi. Bayraktar TB3’ün bu başarısı, sadece Türk savunma sanayisi için değil, dünya genelindeki askeri stratejiler açısından da büyük önem taşıyor.
Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, Antalya’da düzenlenen Teknoloji Yarışmaları büyük bir coşkuyla tamamlandı. Yarışma sonunda 'En'ler mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.
Antalya'da, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen ve siber yetenekleri bir araya getiren uluslararası ‘HackMasters Yarışması’ kazananı Azerbaycan takımı BHOSWARE takımı oldu.
Antalya'da TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen "Fikir Maratonu Yarışması" başladı.
Antalya’daki Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam eden dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, teknoloji dünyasının merakla beklediği birçok yeniliği sergilemeye devam ediyor.
Antalya’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları finali, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Festivalin ikinci gününde, Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, gençlerle bir araya geldiği bir söyleşi gerçekleştirdi.
T3 (Türkiye Teknoloji Takımı) Girişim Merkezi Koordinatörü ve TEKNOFEST İcra Kurulu Üyesi İrem Bayraktar Aksakal, festivalde yer alan girişimlerin, özellikle lise ve üniversite seviyesindeki projelerin girişime dönüşmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, “TEKNOFEST'ten başarı hikayeleri çıkmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda da kat ve kat artacağına inanıyorum” dedi.
Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen TEKNOFEST Final Yarışmaları kapsamında gençlerle buluşan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Devletimiz, insanlı uzay projeleri kapsamında yeni projeleri değerlendirmeye devam ediyor. Alınan kararlar halkımızla paylaşılacak” dedi.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde başladı.
TEKNOFEST Akdeniz kapsamındaki 49 ana kategori, 127 alt kategoride düzenlenen yarışmalara toplam 1 milyon 650 bin yarışmacı başvurusu alınırken, Antalya’da düzenlenecek olan 25 teknoloji yarışmasına ise 1 milyon 500 binin üzerinde yarışmacı başvuruda bulundu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz