Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA, 15. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 112 saate ulaştı.
Bayraktar TB3 SİHA, 15. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 112 saate ulaştı.
Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, ilk uçuşunu 27 Ekim
tarihinde yaptıktan sonra art arda performans testlerinden geçen Bayraktar TB3
SİHA, 15. Sistem Tanımlama Performans Testi'ni de başarıyla tamamladı.
Bayraktar TB3'ün toplam uçuş saati ise 112 saate ulaştı.
TCG ANADOLU İÇİN
HAZIRLANIYOR
Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu
gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk
silahlı insansız hava aracı olacak.
Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için bu yıl içinde TCG
Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı.
TÜRKİYE'NİN GÜCÜNDE
ÇARPAN ETKİSİ YAPACAK
Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki
insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı
ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun
mesafelerden kumanda edilebilecek.
Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı
mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek
Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.
Türk savunma sanayisinin öncü projelerinden biri olan Bayraktar TB3 SİHA, tarihi bir başarıya imza atarak kısa pistli bir gemiden iniş ve kalkış yapmayı başaran ilk insansız hava aracı oldu. Bu kritik uçuş testi, Türkiye'nin çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'dan gerçekleştirildi. Bayraktar TB3’ün bu başarısı, sadece Türk savunma sanayisi için değil, dünya genelindeki askeri stratejiler açısından da büyük önem taşıyor.
Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, Antalya’da düzenlenen Teknoloji Yarışmaları büyük bir coşkuyla tamamlandı. Yarışma sonunda 'En'ler mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.
Antalya'da, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen ve siber yetenekleri bir araya getiren uluslararası ‘HackMasters Yarışması’ kazananı Azerbaycan takımı BHOSWARE takımı oldu.
Antalya'da TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen "Fikir Maratonu Yarışması" başladı.
Antalya’daki Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam eden dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, teknoloji dünyasının merakla beklediği birçok yeniliği sergilemeye devam ediyor.
Antalya’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları finali, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Festivalin ikinci gününde, Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, gençlerle bir araya geldiği bir söyleşi gerçekleştirdi.
T3 (Türkiye Teknoloji Takımı) Girişim Merkezi Koordinatörü ve TEKNOFEST İcra Kurulu Üyesi İrem Bayraktar Aksakal, festivalde yer alan girişimlerin, özellikle lise ve üniversite seviyesindeki projelerin girişime dönüşmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, “TEKNOFEST'ten başarı hikayeleri çıkmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda da kat ve kat artacağına inanıyorum” dedi.
Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen TEKNOFEST Final Yarışmaları kapsamında gençlerle buluşan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Devletimiz, insanlı uzay projeleri kapsamında yeni projeleri değerlendirmeye devam ediyor. Alınan kararlar halkımızla paylaşılacak” dedi.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde başladı.
TEKNOFEST Akdeniz kapsamındaki 49 ana kategori, 127 alt kategoride düzenlenen yarışmalara toplam 1 milyon 650 bin yarışmacı başvurusu alınırken, Antalya’da düzenlenecek olan 25 teknoloji yarışmasına ise 1 milyon 500 binin üzerinde yarışmacı başvuruda bulundu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz