SÜREKLİLİKTEN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KİTABI ÇIKTI
Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi Dr. İzel Levi Coşkun, yıllardır yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi Dr. İzel Levi Coşkun, yıllardır yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Kaleme aldığı Süreklilikten Sürdürülebilirliğe kitabıyla, bir şirketin sürdürülebilirlik ekseninde dönüşüm hikayesini anlatan Dr. Coşkun, süreklilik ve sürdürülebilirlik arasındaki 10 temel farkı açıklayarak bu alanda adım atmak isteyen herkese kılavuz sundu. Pandemiden sonra tüm dünyanın gündemine oturan ve modadan gıdaya, eğitimden yazılıma kadar birçok sektörü dönüştürmeye başlayan sürdürülebilirlik kavramının, iş yaşamındaki karşılığını anlatan kitap, konunun derinlemesine anlaşılmasını sağlıyor.
STRATEJİK ADIMLARIN MERKEZİ
Dr. İzel Levi Coşkun, şirketlerin tek amacının kar elde etmek olduğu ve çevreye duyarlılığın, topluma katkının ve iyi yönetim anlayışının stratejik yaklaşımın merkezine alınmasının zaman gerektirdiği bir iş ortamında, doğru olduğuna inandığı yolu okurlarıyla paylaşıyor.
Okunabilecek olan bu eser günümüzde iş hayatında baskın olan süreklilik kavramı ile sürdürülebilirlik kavramı arasındaki 10 temel farkı irdeliyor. Kısa vadeli düşünme, uzun vadeli düşünme, kar baskısı, sosyal, çevresel, ekonomik dengeleri besleme baskısı, ekonomik büyüme, gelişim, para ile ölçüm, para ve diğer parametrelerle ölçüm, rakiplerle kıyasıya rekabet ve rakiplerle paydaşlık sürdürülebilirlik yolculuğunda edinilen tecrübe, olanca şeffaflığıyla aktarılıyor.
HER YAŞ GRUBUNUN İLGİSİNİ ÇEKİYOR
Sürdürülebilirlik konusunda adım atmak isteyen kişilerin ihtiyaç duyduğu temel bakış açısını sunan kitap, farklı okur gruplarının ilgisini çekiyor. Süreklilikten Sürdürülebilirliğe kitabı; sürdürülebilirlik çalışmalarına başlamak isteyen tüm kurumlar için bir kaynak, iş hayatına yeni atılacak gençler için gelecek tercihlerini netleştirmek açısından gerçek yaşam örnekleri üstünden ilerleyen bir rehber ve girişimciler için iş planlarına entegre edebilecekleri önemli bir yol haritası sunuyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) çatısı altındaki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan dinozor çağından beri formunu koruyabilmiş, nesli tehlike altındaki nadir türlerden biri olan Mersin Balığı çalışmaları hakkında bilgi vererek “Bir lezzet kaynağı olan bu ürün, aynı zamanda havyarı ile ihracat potansiyeli yüksek bir değer” dedi.
"Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen En İyi Turizm Köyü Programı'nda, 2024 yılı değerlendirmelerinde Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Ormana köyü 'en iyi turizm köyü' unvanını kazandı. Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz