Prof. Dr. Ömer Özkan’a TÜBİTAK Hizmet Ödülü
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, 100. yıl TÜBİTAK “Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Prof. Dr. Ömer Özkan, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, 100. yıl TÜBİTAK “Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Prof. Dr. Ömer Özkan, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.
100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni,
Cumhurbaşkanlığı himayesinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlendi. Prof. Dr. Ömer
Özkan, sağlık bilimleri alanında “Mikrocerrahi, Organ ve Doku özellikle de
Rahim (Uterus) Nakli konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli
çalışmaları” nedeniyle 100. Yıl Ödülü'ne layık görüldü. Törende Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan, ödülünü Prof. Dr. Ömer Özkan’a takdim etti.
AKDENİZ'İN GURURU
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Ömer Özkan, son 17 yılda hayattayken TÜBİTAK Hizmet Ödülü’nü alan ilk bilim
insanı oldu. Yaptığı nakiller ve bilimsel çalışmalarıyla bilim dünyasında çığır
açan Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesinin bir kez daha gururu oldu.
ÜSTÜN HİZMETLERE
VERİLİYOR
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından
2023 yılında 100. Yıl Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri olmak üzere dört
kategoride ödül verildi. Törende 7 bilim ödülü, 1 özel ödül, 18 teşvik ödülü ve
1 hizmet ödülü verildi. Hizmet Ödülü, ülkemizde bilim ve teknolojinin
gelişmesine üstün hizmetlerde bulunmuş kişilere veriliyor.
İHA
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 18 Nisan Cuma günü Antalya’daki 12 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 19 Nisan Cumartesi günü Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bakanlar, Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na, dün vefat eden ve bugün defnedilen babası Osman Çavuşoğlu için taziye ziyaretinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kiraya verdiği Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ile Nekropol Müzesi arasında bulunan büfenin zarar ettiği gerekçesiyle faaliyetlerine oybirliği ile son verildi.
Antalyalı pazarcı esnafının alın teriyle kazandığı haklar, CHP'li Mesut Kocagöz başkanlığındaki Kepez Belediyesi'nin tartışmalı tutumuyla gölgede kaldı. Antalya 2. İdare Mahkemesi, Emek Mahallesi’ndeki pazar yerinin hukuka aykırı şekilde kooperatife devredilmesini iptal ederek esnafın yüzünü güldürürken, belediyenin mahkeme kararını yok sayarak alanı “tadilat” bahanesiyle işgal etmesi, esnafı çileden çıkardı.
Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 18 Nisan Cuma günü Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Akdeniz’in en büyük turizm merkezinin dünyaya açılan kapısı Antalya Havalimanı, terminal ve hava tarafı kapasitesini genişleterek yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesi ile sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi yenilendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 17 Nisan Perşembe günü Antalya’da havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz