Prof. Dr. Ölmez: Kanser vakaları artıyor
Genel Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Aydemir Ölmez, “Kansere karşı önlem alınmazsa 2030 yılına kadar 30 milyon kanser vakası öngörülüyor” dedi.
![](image.php/?width=750&height=415&cropratio=750:415&image=/upload/news/img1738673789.jpg)
Genel Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Aydemir Ölmez, “Kansere karşı önlem alınmazsa 2030 yılına kadar 30 milyon kanser vakası öngörülüyor” dedi.
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aydemir Ölmez, kanser vakalarının arttığına işaret ederek, "Erken teşhis çok önemli. Teşhis sayesinde hastalığa daha çabuk müdahale edilebilir" ifadelerini kullandı.
Erkeklerde en çok akciğer ve prostat, kadınlarda ise meme
kanserinin sık görülen kanser türleri olduğunu kaydeden Ölmez, "Kansere
karşı gerekli önlemler alınmazsa, 2030 yılında 30 milyon yeni kanser vakasının
ortaya çıkması bekleniyor. Bu anlamda önlem, erken teşhis zamanında ve kaliteli
tedavi stratejileriyle her yıl dünyada 3,7 milyon insanın hayatı
kurtarılabilir. İşte bu sorun çerçevesinde bizde tıbbi onkoloji, radyasyon
onkolojisi ve cerrahi onkoloji birimlerinde hizmet verip, zamanında ve kaliteli
tedavi yolunda adım atmaktayız" diye konuştu.
"REFLÜYE
DİKKAT"
Reflüye karşı da dikkat edilmesi uyarısında bulunan Ölmez,
şu ifadeleri kullandı; "Reflü hastalığı, mide içindeki asitli ve enzimli
sıvının mide ile yemek borusu arasındaki açının bozulması nedeniyle yemek
borusuna kaçıp, yemek borusunun mukozasında tahrişe yol açması sonucu ortaya
çıkan bir hastalıktır. Belirtileri ise göğüs ağrısı, ses kısıklığı, ağza ekşi,
acı su gelmesi yanı sıra 'barrett özofagus' dediğimiz yemek borusunun alt
ucunda bir patolojiye yol açıyor. Bu patoloji de ileriki dönemlerde kansere yol
açabilmektedir. Reflü tedavisi cerrahi olarak yapılabilmektedir. Bu konuda da
dikkat edilmeli. Hekime başvurulmalı."
İHA
11 Şubat’ta Antalya ve ilçelerinde hangi eczanelerin nöbetçi olduğu belli oldu.
Antalya'da 4 yıldır diyaliz tedavisi gören ve her gün 10 saat makinaya bağlı yaşamak zorunda olan doğuştan görme ve zihinsel engelli 18 yaşındaki Melek Kurşun'un ailesi, elektrik kesintisi olduğunda kızlarının sağlık sorunlarının arttığını, jeneratör almaya da maddi durumlarının elvermediğini söyledi.
10 Şubat’ta Antalya ve ilçelerinde hangi eczanelerin nöbetçi olduğu belli oldu.
Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ve uluslararası araştırma merkezlerinin iş birliğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk Kalıtsal Kanser Kongresi, Antalya’da devam ediyor. Kongrede özel açıklamalarda bulunan Tıbbi Genetik Uzmanı Doç. Dr. Taha Bahsi, “Burada önemli olan kanserin ortaya çıkmadan riski bireyleri tespit etmek” dedi.
Antalya, 6-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk Kalıtsal Kanser Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Kongrede özel açıklamalarda bulunan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Ürün, “hastalarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesini hedefliyoruz” dedi.
9 Şubat’ta Antalya ve ilçelerinde hangi eczanelerin nöbetçi olduğu belli oldu.
Antalya’da “Fermuar Sistemi” ile ambulanslara yol vererek takdir toplayan sürücülere, bir teşekkürde Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’dan geldi.
Antalya’da yaşayan Songül ve Fahri Efe çifti, nakil gereken çocuklarına böbreklerini vererek hayata tutunmalarını sağladı. Çocuklarının üst üste yaşadıkları organ yetmezliği sıkıntısına hep birlikte göğüs geren ailenin hikayesi duygulandırdı.
Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ve uluslararası araştırma merkezlerinin iş birliğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk Kalıtsal Kanser Kongresi, Antalya’da başladı. Kalıtsal Kanserler Derneği Başkanı ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Türkiye’de her yıl 25-30 bin ailenin kanserle karşı karşıya kalmasıyla ilgili ciddi sorunlarla yüzleştiklerini belirtti.
Antalya'da 2018 yılından beri kalp hastalığı ile savaşan Hakan Kaya, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşen kalp nakli ile yıllar sonra sağlığına kavuştu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz