Palamuta yoğun ilgi
Balık tezgahlarında tanesi 30 TL'den satılan 1 kiloluk palamutlara vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor. Birden fazla alan vatandaşlar palamudun ucuz ve lezzetli olduğu söyledi.

Balık tezgahlarında tanesi 30 TL'den satılan 1 kiloluk palamutlara vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor. Birden fazla alan vatandaşlar palamudun ucuz ve lezzetli olduğu söyledi.
Karadeniz'de son yılların en bol palamut sezonlarından birini yaşıyor. Karadeniz'de kasa kasa avlanan palamut balık tezgahlarını şenlendirmeye devam ediyor. Tanesi 30 ile 40 TL arasında satılan palamut kapış kapış gidiyor. Hamsi ve diğer balıklar tezgahlarda yerini alsa da en çok rağbeti palamut görüyor. Bazı vatandaşlar fazlaca alarak dondurucuya koyuyor.
3 tane palamut 100 lira
Geçen yıl oldukça az çıkan palamudun bu sene bol çıktığını ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, "Bu ay Karadeniz’de balık patlaması olduğunu söyleyebilirim. Şu anda palamudun 1 tanesi 1 kilo geliyor. Biz 3 tane palamudu 100 liraya satıyoruz. Şu anda vatandaşlar palamut almaya devam ediyor ve palamudu fazla alarak dolaplarını dolduruyor. Şuan çinekopta da bir patlama olduğunu görüyoruz. 3 gün önce 80 lira olan çinekop balığını şu anda 60 liradan satıyoruz. Bu yüzden de çinekop balığına da rağbet çok yüksek. Mezgidin kilosu 25 lira, istavritin kilosu 40 lira, barbunun kilosu 30 lira. Balıkların fiyatı şu anda çok makul. Vatandaşların rahatlıkla alabileceği fiyat aralığında. Samsun halkı bu sene daha önceden görmediği balık bolluğu gördü ve bolluktan dolayı balıkları çok ucuz fiyata yeme şansı buldu. Bugün hamsi de tezgahlardaki yerini aldı. Vatandaşların hamsiyi özlediğini düşünüyorum. Hamsiyi 40 liradan satıyoruz" dedi.
Vatandaş Çetin Fidan, "30’ar liradan 2 tane palamut aldım. Palamudun fiyatı bence gayet normal. Herkesin alabileceği fiyat aralığında olduğunu düşünüyorum. Hamsi daha yeni çıktığı için fiyatı yüksek" diye konuştu. Fatih Sarıoğlu, "Palamutları fazladan alıp evde dolabıma koyarak stok yapıyorum. Bazen baktığınızda fiyatları 40-50 lira arasında oluyor. 25-30 liranın da palamut için uygun bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Şu anda palamut zamanı, hamsiye daha zaman var diyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Paskalya Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikte açıkça misyonerlik faaliyeti yürütüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 21 Nisan Pazartesi günü Antalya’nın hava durumu parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 20 Nisan Pazar günü Antalya’daki 8 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 20 Nisan Pazar günü Antalya’da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 18 Nisan Cuma günü Antalya’daki 12 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 19 Nisan Cumartesi günü Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bakanlar, Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na, dün vefat eden ve bugün defnedilen babası Osman Çavuşoğlu için taziye ziyaretinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kiraya verdiği Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ile Nekropol Müzesi arasında bulunan büfenin zarar ettiği gerekçesiyle faaliyetlerine oybirliği ile son verildi.
Antalyalı pazarcı esnafının alın teriyle kazandığı haklar, CHP'li Mesut Kocagöz başkanlığındaki Kepez Belediyesi'nin tartışmalı tutumuyla gölgede kaldı. Antalya 2. İdare Mahkemesi, Emek Mahallesi’ndeki pazar yerinin hukuka aykırı şekilde kooperatife devredilmesini iptal ederek esnafın yüzünü güldürürken, belediyenin mahkeme kararını yok sayarak alanı “tadilat” bahanesiyle işgal etmesi, esnafı çileden çıkardı.
Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz