ORMANDAN 300 TORBA ÇÖP TOPLADILAR
Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Mahallesi'nde 3 kişinin çağrısı ile bir ayara gelen bir grup gönüllü, ormanlık alanda ve yol kıyısında, yangın çıkaracak ne varsa topladı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Mahallesi'nde 3 kişinin çağrısı ile bir ayara gelen bir grup gönüllü, ormanlık alanda ve yol kıyısında, yangın çıkaracak ne varsa topladı.
Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Mahallesi'nde Yardan Özel, Gürkan Özlü ve bir arkadaşlarının çağrısı ile 40 kişilik grup bir araya geldi. Araçlarla İslamlar Mahallesi Akbel Mevkii'ne toplandılar. Grup ellerinde çöp torbaları ile Akbel ile Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi arasındaki 4 kilometrelik çam ormanları ile kaplı yol kıyısında ve ormanın içine girdi. Grup, yangına neden olabilecek orman içine atılan cam, plastik, kağıt, naylon ve diğer atıkları topladı.
Etkinliğe öncülük edenlerden Yardan Özel, "2,5 saatte yaklaşık 300 torba çöp topladık. Topladığımız çöpleri, gönüllü olarak etkinliğe destek veren traktör ve pikaplarla atık toplama merkezine gönderdik. Yangına neden olabilecek her şeyi toplamaya çalıştık" dedi. Topladıkları çöpün belkide yüzde 3 ya da 4 olduğunu vurgulayan Yardan Özel, "Amacımız orman yangınlarına neden olan şişe, cam, plastik gibi maddelerin, her atığın ormanlara, yok kenarlarına atılmaması için farkındalık yaratmak, farkındalık oluşturmaktı. Şunun bilinmesi gerekli. Ormana atılacak her şişe, her cam parçası, her plastik parçası yangına davetiye çıkarıyor. Bunu vurgulamak istedik" diye konuştu.
DHA
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nun (ADF2025) açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği tam üyeliğinin halen Türkiye’nin stratejik bir hedefi olduğunu söyledi. Erdoğan, “Diyoruz ki, eğer Avrupa Birliği mevcut sınamaların üstesinden gelmek, yeniden yapılanan küresel sistemde hak ettiği şekilde temsil edilmek istiyorsa, buna göre davranmalı, bagajlarından kurtulmalı ve Türkiye tam üye olarak birlikteki sandalyesine bir an önce kavuşmalıdır” dedi.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 11 Nisan Cuma günü Antalya’daki 10 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Lider Gazete’nin “İttifaka Hançer: Kaş’ta Siyasi Tuzak” ve “CHP’nin Maskesi İtirazla Düşecek” başlıklı haberleri ortalığı salladı. Antalya Kaş’ta CHP’li Meclis Üyeleri’nin sinsi tuzağı deşifre oldu! İmar Komisyonu üyeliği seçiminde MHP’yi destekleyerek ittifak içinde kriz oluşturmak isteyen CHP’nin kirli planı, sonuçsuz kaldı. AK Parti’nin çifte itirazı ve MHP’nin uyanışı, CHP’nin maskesini düşürdü.
Antalya Havalimanı, yenilenen yüzüyle ilk büyük sınavını Antalya Diplomasi Forumu’nda verecek. Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri olma yolunda dev bir adım atan Antalya Havalimanı, kapasitesini 35 milyondan 82 milyona çıkardı. Bugün Antalya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacak yeni terminal binaları, Antalya’yı dünya turizm ve diplomasi sahnesinde daha da öne taşıyacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Antalya Orman Bölge Müdürü Zafer Derince İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne atanırken Derince’den boşalan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü görevine ise Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran atandı.
Resmi Gazete’nin 10 Nisan 2025 tarihli sayısında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Antalya İl Müdürü Tevfik Altınay görevden alındı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 10 Nisan Perşembe günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Resmi Gazete’nin 10 Nisan 2025 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Sabri İşbilen görevden alınarak Ahmet Uzun atandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz