Olimpos'un yüzyıllardır sönmeyen ateşi her mevsim turistlerin rotasında
Antalya'nın Kemer ilçesinde, adını Yunan mitolojisindeki ateş saçan yaratık "Chimera"dan alan Yanartaş, yüzlerce yıldır sönmeyen aleviyle her yıl çok sayıda turist ağırlıyor
Antalya'nın Kemer ilçesinde, adını Yunan mitolojisindeki ateş saçan yaratık "Chimera"dan alan Yanartaş, yüzlerce yıldır sönmeyen aleviyle her yıl çok sayıda turist ağırlıyor
Antalya'nın Kemer ilçesinde adını Yunan mitolojisindeki ateş saçan yaratık "Chimera"dan alan Yanartaş, yüz yıllardır sönmeyen aleviyle dikkat çekiyor.
Beydağları Sahil Milli Parkı içinde Ulupınar Mahallesi'nde
yer alan, Çıralı Plajı'na bir kilometre uzaklıktaki Yanartaş, turistler kadar
doğaseverlerin de rotasında bulunuyor.
Ormanın içinde bir kilometrelik zorlu patika yollardan
geçilerek ve merdivenlerden çıkılarak ulaşılan Yanartaş, tarihi Likya Yolu'nda
yer alıyor.
Özellikle tarih ve doğa meraklıları ile yabancı turistler,
Likya Yolu'nun Yanartaş mevkisinde mola vererek, çadır kurup kamp yapıyor.
Buradaki Bizans döneminden kalma kiliseye ait kalıntıları
gezen doğaseverler, adını Yunan mitolojisindeki ateş saçan yaratık
"Chimera"dan alan Yanartaş'ta yüz yıllardır sönmeyen alevleri izleme
fırsatı buluyor.
Hem yürüyüş yapma hem de bölgedeki Arbutus cinsinden sandal,
zeytin, menengiç, sedir, funda, keçiboynuzu, katran başta olmak üzere farklı
tür ağaç ve bitkileri inceleyebilen ziyaretçilerden Ramiz Acar, eşiyle tatil
için Sinop'tan geldiklerini, Yanartaş'ın sönmeyen ateşini görünce şaşırdıklarını
söyledi.
Yanartaş'a çıkmak için zorlu yolu yürüdüklerini anlatan
Acar, "Eşim görmeyi çok istedi, zor da olsa çıkmayı başardık. Alevlerin
taşların arasından çıkması çok ilginç." dedi.
"YILDA 100 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR"
Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi
Başkanı Habip Altınkaya da Yanartaş'ın turizm için önemli bir bölge olduğunu
dile getirdi.
Yüzyıllardır yanan ateşe merakın her geçen yıl arttığına işaret eden Altınkaya, "Bölgede tatil yapanlar mutlaka Yanartaş'ı görmek istiyor. Yılda 100 bin ziyaretçi ağırlıyor. Turizmin sönmeyen ateşi bu bölge. Geçen sene Cumhuriyet'in 100. yılında, olimpiyat ve dünya şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, Yanartaş'tan 'Türkiye Yüzyılı'nın ateşini yakmıştı. Önemli organizasyonların startı da buradan veriliyor." ifadesini kullandı.
AA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz