OBUA PROFESÖRÜNDEN ÖZEL KONSER
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Sezer, Bilkent Senfoni Orkestrasının konser kaydında görev aldı. Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Şendil, sanata katkılarından dolayı Sezer’e teşekkür belgesi verdi.
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Sezer, Bilkent Senfoni Orkestrasının konser kaydında görev aldı. Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Şendil, sanata katkılarından dolayı Sezer’e teşekkür belgesi verdi.
Türkiye’nin ilk ve tek obua profesörü olan Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Üflemeli Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Sezer, Bilkent Üniversitesinin daveti üzerine, Bilkent Senfoni Orkestrasının 8 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirdiği konser kaydında solist olarak görev aldı. Prof. Dr. Ayşe Sezer, konserde ünlü Alman besteci Bach’ın obua ve keman için yazılmış olan Re Minör Konçertosu’nu icra etti. Prof. Dr. Ayşe Sezer’e kemanda ise Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi Nil Cetiz eşlik etti.
“GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR”
Antalya Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Attila Kadri Şendil, sanata katkılarından dolayı Prof. Dr. Ayşe Sezer’e teşekkür belgesi verdi. Prof. Dr. Şendil, Türkiye’nin tek obua profesörüne sahip olmanın Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı için bir şans olduğunu vurguladı. Obuanın keman ve piyanoya göre daha az bilinmesine karşın, orkestraların en önemli enstrümanlarından biri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kadri Şendil, “Konservaktuvarımızda Prof. Dr. Ayşe Sezer hocamızın destekleri ile geleceğin obua sanatçılarını yetiştiriyoruz” diye konuştu.
“SAĞLIK NEDENİYLE BAŞLADI”
Alanında tek olan Prof. Dr. Ayşe Sezer, obuaya başlama sürecini anlattı. Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda öncelikle bale bölümüne girdiğini anlatan Prof. Dr. Ayşe Sezer, “Sırtımda skolyoz teşhisi konunca baleyi bırakmak zorunda kaldım. Hocalarım müzik kulağımın çok iyi olduğunu belirterek, müzik bölümüne geçmem için ısrar ettiler. Müzik bölümüne girdiğimde obuayı tanımıyordum. Fiziksel uygunluk, dudak ve parmak yapım nedeniyle hocalarım benim için obuayı seçti. Bundan sonraki süreçte ise obua her zaman hayatımın merkezinde oldu” ifadelerini kullandı. Obua alanında çok başarılı öğrenciler yetiştirdiğini anlatan Prof. Dr. Ayşe Sezer, “Mezun öğrecilerimizin birçoğu Türkiye’nin farklı illerinde devlet ve senfoni orkestralarında aktif görev yapıyor” diye konuştu.
“YURT DIŞINA KONSERLER VERİYOR”
Müzik eğitimine 1984 yılında Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda başlayan Prof. Dr. Ayşe Sezer, kariyer süresince Almanya’da bulunduğu yıllarda Duisburger Philharmoniker ve Philharmonisches Orchester Hagen’da sözleşmeli sanatçı olarak çalıştı. Almanya'nın Wuppertal Senfoni, Gürzenic Senfoni Köln, Flarmonia Hungarica ve Deutsche Kammer Akademi Neuss gibi orkestralarında da misafir sanatçı olarak sahne aldı. Prof. Dr. Sezer ayrıca Japonya, İsviçre, İtalya, İspanya, Güney Kore, Almanya, Macaristan ve Brezilya gibi ülkelerde festivallere katılarak konserler verdi.
İHA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz