23 NİSAN’A ÖZEL ROCK MARŞ
Alanya’da bir kasabada tarih öğretmenliği yapan Ahmet Şahin Derviş, pandemiyi iyi değerlendirerek öğrencilerinden oluşturduğu Rock ve Rap müzik grubu ile başarıdan başarıya koşuyor.
Alanya’da bir kasabada tarih öğretmenliği yapan Ahmet Şahin Derviş, pandemiyi iyi değerlendirerek öğrencilerinden oluşturduğu Rock ve Rap müzik grubu ile başarıdan başarıya koşuyor.
Karaman’ın Sarıveliler İlçesi’nde doğan Tarih Öğretmeni Ahmet Şahin Derviş, sıra dışı yaşam öyküsü ile öğretmenliği ve müziği harmanlamaya başladı. Geceleri benzin istasyonlarında çalışarak gündüzleri ise okuyarak Antalya Gazi Lisesi’ni dışarıdan sınavla bitirdi. Sonrasında Konya Selçuk Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olarak, İstanbul’daki devlet okullarında Sosyal Bilgiler öğretmenliği yaptığı 17 yılda bir müzik öğretmeni gibi çalışmaya başladı. Gaziosmanpaşa’da yoksul öğrencilerle Rock ve Rap grupları kurarak, çocuklarla sahne alma başarısın gösterdi. Derviş öğretmen ve öğrenci grubu, İstanbul Trafi Rap Festte de 3 kez derece almayı başardı.
23 NİSAN’A ROCK MARŞI
Bir devlet Ortaokulu’nun Tarih Öğretmeni Ahmet Şahin Derviş, sahnede HARDMES adını alarak, ders verdiği 7. Sınıflardan oluşturduğu Rock grubu ile İstanbul liselerinde konserler vererek, amatör müzik dünyasında yol almaya başladılar. Derviş öğretmen, son olarak tayin edildiği Antalya/Alanya Toslak Sabır Erkin Ortaokulunda görev yaparken pandemi nedeniyle okula veda etmek zorunda kaldı. 6 yıldır görev yaptığı Alanya’da ara verdiği müzik ile yeniden bir araya geldi pandemi sayesinde. Yatak bazasının altında tozlanan gitarının tozunu alarak, yeniden müzik çalışmalarına başlayan öğretmen Ahmet Şahin Derviş, evinin balkonundan Akdeniz’e ve Toros dağlarına seslenerek söz ve beste üretmeye başladı. Rock tarzındaki 23 Nisan Marşı da böyle doğdu Akdeniz’den.
Evli ve 2 çocuk babası olan Tarih öğretmeni Ahmet Şahin Derviş, İstanbul’da aynı okulda tanıştığı eşi de İngilizce öğretmeni olarak Alanya’da aynı okulda birlikte görev yapıyorlar.
HABER MERKEZİ
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz