MÜZİSYENLERE YÖNELİK ÇALIŞTAY
TSMB İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği Antalya’da müzisyen ve işletmecilere yönelik “Antalya Bilgilendirme Çalıştayı” düzenlendi.
TSMB İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği Antalya’da müzisyen ve işletmecilere yönelik “Antalya Bilgilendirme Çalıştayı” düzenlendi.
Selma KUNAR, Fatma ARSLAN
Antalya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde kısıtlamalar nedeniyle zorlu günler geçiren müzisyenlere yönelik TSMB İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği “Antalya Bilgilendirme Çalıştayı” gerçekleştirdi. Çalıştayın açılışında konuşan İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği Başkanı Mustafa Demir, müzisyenlerin mesleki olarak yaklaşık 50 yıldır çeşitli sorunlarla mücadele ettiğini belirtti.
“MÜZİSYENLER BİR ÇATI ALTINDA BİRLİK OLMALI”
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Antalya’da MESAM Başkan vekili Göksel Pesenpaten ise MESAM olarak İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği’ne her zaman destek verildiğini ve vermeye devam edileceğini bildirdi. Müzisyenlerin meslek hayatını daha kaliteli sürdürebilmesi için meslek birliği çatısı altında olması gerektiğine değinen Pesenpaten , “Meslek birliği müzisyenlerin haklarını bilmesinde, mağduriyet yaşamamasında ve haklarını kullanabilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Bireysel çabaya göre meslek birliği ile haklarımızı aramamız, isteklerimizi dile getirmemiz çok daha kolay. Bir arada olmamız ve birlikte ses çıkarmamız çok önemli” şeklinde konuştu.
“MÜZİSYENLER MESLEĞE KÜSTÜ”
Pesenpaten, birçok müzisyenin zorlu şartlar nedeniyle mesleğe küstüğünü ifade ederek, “Sayısız üreticimiz uzun süredir mesleğini icra etmiyor, çünkü emeklerinin karşılığını yıllarca alamadılar. Biz onları da yeniden kazanmaya çalışıyoruz. Sizler de birlik ve beraberlik içerisinde olun ve çığ gibi büyüyün, meslek birliğinizle haklarınızı söke söke alın” şeklinde konuştu.
Müzisyenlerin özlük hakları, lisanslanma, telif hakkı ve işletme sorunlarının çözümüne yönelik başlıkların ön plana çıktığı çalıştayda meslek birliği temsilcileri müzisyen ve işletmecilerin sorun ve şikayetlerini dinleyerek, bilgilendirmelerde bulundu.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz