Muratpaşa’da bir tantunicinin tek tırnaklı eti kullandığı tespit edildi
Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesi ile sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi yenilendi.

Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesi ile sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi yenilendi.
Listede lahmacun harcında ve kırmızı ette tek tırnaklı eti,
pide harcında sakatat, taze kaşarda bitkisel yağ, zeytinyağında tohum yağları,
nar ekşisinde gıda boyası tespit edilirken Antalya’daki bazı işletmelerin
listede yer aldığı görüldü.
Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşürecek
gıdalar listesi ile taklit ve tağşiş listesini güncelledi. Denetimlerde birçok
üründe sahtecilik yapıldığı saptandı. Buna göre sağlığı tehlikeye düşürecek
gıdalar listesine Antalya’dan bir tantunici girdi. Muratpaşa ilçesinde faaliyet
gösteren tantunicinin ürünlerinde dana eti yerine tek tırnaklı eti kullandığı
tespit edildi.
Yine Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesinin aynı değeri taşımayan madde eklenmesi kategorisine ise Antalya’da 2 işletme girdi.
Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren restoranda çiğ kıymalı
pide harcında dana eti kullanılması gerekiyorken sakatat(kalp) tespit edildi. Manavgat
ilçesindeki bir baharatçıda ise sızma zeytinyağının içerisinde tohum yağları
karıştırıldığı tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesinin
temel özelliği etkileyen içerik eksikliği kategorisinde ise yine Antalya’dan
bir şirket daha girdi. Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren bu şirketin
sattığı tereyağında yağ oranının yüzdesel olarak düşük kaldığı tespit edildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Temsili Çocuk Meclisi’nde yaşanan bir olay, tepkilere neden oldu. Meclis üyesi koltuğuna oturan 10’lu yaşlardaki bir kız çocuğunun yaptığı konuşmadaki siyasi içerikli ifadeler, çocukların siyasete alet edildiği yönünde eleştirileri beraberinde getirdi.
Antalya Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 24 Nisan Perşembe günü Antalya’nın hava durumu parçalı ve çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Antalya’nın ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 105'inci yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.
İstanbul’da bugün saat 12.49’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Antalya’da fiziksel bir sarsıntıya yol açmasa da deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı.
Antalya Hava Meydan Komutanı Albay Sabri Akın ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Antalya’ya gelen Türk Yıldızları Pilotları, Antalya Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret etti.
İstanbul'da Silivri açıklarında saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem, çok sayıda çevre ilden de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya da tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını aktardı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre en küçüğü 3,1 en büyüğü 6,2 büyüklüğünde olan toplam 12 deprem meydana geldi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 23 Nisan Çarşamba günü Antalya’da hava parçalı bulutlu olacak.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 23 Nisan Çarşamba günü Antalya’daki 3 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz