“MOBİLYADA ESKİ TARZLARA YÖNELİŞ VAR”
Labianca Country Mobilya Genel Müdürü Turabi Başkara, mobilya sektöründeki yeni trendlerle ilgili değerlendirmeler yaparak, mobilyada daha doğal ve eski tarzlara yöneliş olduğunu söyledi.

Labianca Country Mobilya Genel Müdürü Turabi Başkara, mobilya sektöründeki yeni trendlerle ilgili değerlendirmeler yaparak, mobilyada daha doğal ve eski tarzlara yöneliş olduğunu söyledi.
Ev alındıktan sonra akla gelen ilk eşya mobilyalar oluyor. Herkese hitap eden birçok mobilya konsepti sektörde sunuluyor. Turabi Başkara, mobilya sektöründeki yeni trendleri değerlendirdi. Country mobilyalara son yıllarda büyük bir rağbet gözlendiğini söyleyen Başkara, ''Country mobilyalar, nostaljik dekorasyon sevenler için ideal bir tercihtir'' dedi.
Yeni trendlerde country mobilyalar öne çıktığını belirten Turabi Başkara, ''Retro yani eski görünümlü mobilyalar da bir country dekorasyon tarzıdır. Bir başka deyişle kır tarzıdır. Yeni trendlerde de country mobilyalar öne çıkıyor. Mobilyada daha doğal ve eski tarzlara yöneliş var. İnsanlar artık oturma odalarında daha sade, şık ve doğal dekorasyonlar tercih ediyor. Country mobilya seçenekleri bu taleplere cevap verebiliyor. Bu mobilyalarla yaşam alanlarında hem modern konfor hem de eski tarzlar sağlanabiliyor'' şeklinde konuştu.
''Country tarz ortama değer ve anlam katar''
Başkara sözlerine şöyle devam etti: ''Country mobilyalarla geçmişin naifliğini ve doğasını evinize taşıyabilirsiniz. Yeni nesil country tarz dekorasyonlarla hayalinizdeki bir evi kurabilirsiniz. Bu dekorasyon stilinde küçük ve minimal seçimler yerine daha heybetli mobilyalar öne çıkıyor''.
Birçok rengin country dekorasyon tarzı ile uyum sağlayabildiğini ifade eden Başkara, bu tarzın her mobilya için kullanılabildiğini söyledi. Başkara, counrty tarzın yatak odalarından yemek odası takımlarına, şifonyerden köşe takımına kadar her ortama değer ve anlam kattığını vurguladı.
Retro tarzın aslında country tarz olduğuna işaret eden Başkara, ''Retro, eskitme görünüm sağlayan bir tarzdır. Bu tarz klasik mobilyalardan avangart mobilyalara kadar birçok tarza uygulanabilir. Yani çok modern görünen bir mobilya aslında country tarzı da sergileyebilir. Yeni nesil mobilya tasarımlarında retro çizgileri daha sık görüyoruz. Özellikle kadınlar artık yaşam alanlarında country dokuları görmek istiyor. Böylece evlere daha şık daha doğal ve daha geleneksel bir görünüm sağlanabiliyor. Aynı zamanda modernliği de yok saymamış oluyorsunuz'' şeklinde konuştu.
Ev dekorasyonunda çiçekli desenler, ekoseler, duvar kağıtları ve bordürleri seven kişilerin country tarza daha yatkın olduğunu ifade eden Başkara, ''Kır stili olarak da bilinen country, en güzel mobilyalarda kendini buluyor. Farklı country tarzları bulunuyor. İngiliz, Fransız, Amerikan, rustik country tarzları var. Her birinin farklı uygulamaları ve dekorasyon tarzları var. Bu tarz, genel olarak mobilyalarda daha rahat, şık, sıcak ve doğal dekorasyon stili sağlıyor. Bu sebeple son yıllarda çok rağbet görüyor. Birçok sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de insanlar country tarz ile eskiye daha da yakınlaşmak istiyor'' açıklamasında bulundu.
İHA
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada Antalya’nın tarım sektöründeki önemine dikkat çeken MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, ''Örtü altı yetiştiriciliğinin lokomotifi ise domatestir'' dedi.
Antalya'da bir evde çıkan yangında yaşlı çift, vatandaşlar tarafından evin kapısı kırılarak kurtarıldı. Yoğun dumandan etkilenen yaşlı çift, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.
İklim değişikliğinin tarım üzerine etkilerini ve alınması gereken önlemleri anlatan Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, “Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Türkiye tarım sigortaları kapsamında çeşitli tehditlere karşı üreticilere hükümet 10 milyar liralık bir ödeme yaptı. Ürününü garanti altına almak isteyenlerin tarım sigortası mutlaka yaptırması gerekiyor” dedi.
Türkiye’de ve dünya genelinde iklim değişikliğinin tarımsal üretimi ciddi şekilde etkilediğini belirten Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, iklim değişikliğinin Akdeniz Havzası’nı fazlasıyla etkilendiğini vurguladı. Özçatalbaş, “1 ile 4 santigrat derecelik bir artış söz konusu. Ancak 1 santigrat derecelik artış bile tarımsal faaliyetlerde önemli sınırlamalara yol açabiliyor” dedi.
Türkiye'den 114 ülkeye yılın 9 ayında 1 milyar 160 milyon dolarlık meyve ihracatı yapıldı.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye İstatistik Kurumunun (TUİK) açıkladığı Ağustos ayı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi'ni (Tarım-GFE) değerlendirdi. Tarım-GFE'nin Ağustos ayında aylık yüzde 1.39 ilan edildiğini belirten Çandır, “Bu rakam, endeksin ölçülmeye başladığı 2015 yılından itibaren Ağustos ayları ortalamasının (2.00) yaklaşık yüzde 30 altında olmuştur. Uzun bir aradan sonra ilk defa ortalamanın altında bir aylık tarımsal girdi fiyat endeksi düşüşü ilan edilmiştir” dedi.
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Müdürü Abdullah Ünlü Toprağın Sesi programının konuğu oldu. Müdür Ünlü kurum olarak sektör ve paydaşlara öncülük etmeyi amaçladıklarını söyledi.
Türkiye'nin tohumculuk sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, “Türkiye’nin, tohumculuk sektöründe dışarıya bağımlı bir ülke olmadığını belirterek, aksine ihraç eden bir ülke olduğunu vurguladı.
Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya, Isparta ve Burdur illerinde Şubat-Nisan dönemi özelinde ciddi kuraklık belirtileri gözlemlendiğini belirerek, kuraklık durumuna karşı alınması gereken önlemleri aktardı. Şube, yağışlarda geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 70 azalma yaşandığını vurguladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tayvan'a nitrofuranlı yumurta gönderildiği iddialarını araştırmak üzere inceleme başlatıldığı açıkladı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz