Mahmutlar Kültür Merkezi inşaatında ilk beton döküldü
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in vizyon projelerinden Mahmutlar Kültür Merkezi’nde izolasyon çalışmalarının ardından ilk beton dökümü gerçekleştirildi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in vizyon projelerinden Mahmutlar Kültür Merkezi’nde izolasyon çalışmalarının ardından ilk beton dökümü gerçekleştirildi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, Mahmutlar ve çevresine kazandırmak için kolları sıvadığı Mahmutlar Kültür Merkezi’nde, Bohçalama izolasyon çalışmalarının ardından ilk beton döküldü. Ekiplerin hummalı bir şekilde çalıştığı ve kısa sürede büyük ilerleme kaydedilen inşaat alanına giden Başkan Yücel, beton dökümü için düğmeye bastı. Yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana kurulan Mahmutlar Kültür Merkezi beton dökümünün ardından hızla yükselecek.
Beton dökümünün yapıldığı inşaat alanında incelemelerde de bulunan Başkan Yücel, “Şehrimize kültürel ve sosyal tesisler kazandırma çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu çerçevede çok önem verdiğimiz ve doğu bölgemizin en büyük eksiklerinden olan bir Kültür Merkezini Mahmutlar Mahallemize yapıyoruz. Temel atılmasının ardından hızla izolasyon çalışmalarına başlamış ve bitirmiştik. Bugün de Allah’ın izni ile ilk betonumuzu döktük. Ekip arkadaşlarımızla birlikte gerçekten yoğun bir mesai harcayarak kısa sürede tesisimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.
"PROJE HAKKINDA"
Mahmutlar Kültür Merkezi’nde bin 200 kişilik çok amaçlı salon, 450 kişilik konferans ve tiyatro salonu, 100 kişilik nikah salonu, 360 metrekare fuaye alanı, 165 metrekare kütüphane, spor salonu, 6 adet atölye, 120 araç kapasiteli kapalı otopark, mutfak, depolar, mescit, WC, ofis, gelin odası, kulis, reji odası, teknik odalar bulunuyor. Üstü çatı örtüsüne sahip 1000 metrekare açık düğün ve etkinlik alanı, meydan ve park olacak.
Başkan Yücel, ayrıca Göktaş Deresi’ndeki ıslah ve taş duvar çalışmalarını da inceledi. Yücel, ıslah çalışmasının kısa sürede tamamlanacağını ve bölgenin rahat bir nefes alacağını bildirdi.
HABER MERKEZİ
"Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen En İyi Turizm Köyü Programı'nda, 2024 yılı değerlendirmelerinde Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Ormana köyü 'en iyi turizm köyü' unvanını kazandı. Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz