77’LİK BAKIR USTASI MESLEĞİNİ YAŞATIYOR!
Burdur’da 65 yıldır bakırcılık ile uğraşan Hasan İmrak, her gün binlerce çekiç darbesiyle şekil verdiği krom ve çelikle mesleğini yaşatmaya çalışıyor.
Burdur’da 65 yıldır bakırcılık ile uğraşan Hasan İmrak, her gün binlerce çekiç darbesiyle şekil verdiği krom ve çelikle mesleğini yaşatmaya çalışıyor.
Burdur’da yaşayan 77 yaşındaki Hasan İmrak, 65 yıldır bakırcılık ile uğraşıyor. Her sabah dükkanını açan İmrak, günde 100 bine yakın çekiç darbesiyle bakır ve krom çelikten kazanlar üretiyor. Bakırcılığın son ustalarından olduğunu belirten İmrak, genç neslin artık bu mesleği yaşatmayacak olmasından şikayetçi olduğunu dile getirdi. Çevre illerden fazla rağbet gördüğünü ancak yetişemediğini söyleyen Hasan İmrak, “Lokum, draje, gül yağı ve şekerleme kazanları yapıyorum. Antalya, Isparta gibi çevre illerden muazzam şekilde bakır kazanlara talep var. Fakat talebi karşılayacak esnaf yok. Akdeniz ve Ege bölgesindeki tek bakırcıyım. Sağ kolumla 100 bin çekiç vuruyorum. Hiçbir sağlık sorunum yok” dedi.
Sanayi Bakanlığı tarafından bakırcılık mesleğinin ölmemesi için kurs açıldığını ancak talep olmadığını hatırlatan İmrak, “Sanayi Bakanlığından mesleğin ölmemesi amacıyla kurs açmak için geldiler. Kurs açıldı ancak talep olmadı. Yeni yetişen nesil masa başında iş arıyor. Böyle işlere gelmiyor” ifadelerini kullandı.
İHA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz