77’LİK BAKIR USTASI MESLEĞİNİ YAŞATIYOR!
Burdur’da 65 yıldır bakırcılık ile uğraşan Hasan İmrak, her gün binlerce çekiç darbesiyle şekil verdiği krom ve çelikle mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Burdur’da 65 yıldır bakırcılık ile uğraşan Hasan İmrak, her gün binlerce çekiç darbesiyle şekil verdiği krom ve çelikle mesleğini yaşatmaya çalışıyor.
Burdur’da yaşayan 77 yaşındaki Hasan İmrak, 65 yıldır bakırcılık ile uğraşıyor. Her sabah dükkanını açan İmrak, günde 100 bine yakın çekiç darbesiyle bakır ve krom çelikten kazanlar üretiyor. Bakırcılığın son ustalarından olduğunu belirten İmrak, genç neslin artık bu mesleği yaşatmayacak olmasından şikayetçi olduğunu dile getirdi. Çevre illerden fazla rağbet gördüğünü ancak yetişemediğini söyleyen Hasan İmrak, “Lokum, draje, gül yağı ve şekerleme kazanları yapıyorum. Antalya, Isparta gibi çevre illerden muazzam şekilde bakır kazanlara talep var. Fakat talebi karşılayacak esnaf yok. Akdeniz ve Ege bölgesindeki tek bakırcıyım. Sağ kolumla 100 bin çekiç vuruyorum. Hiçbir sağlık sorunum yok” dedi.
Sanayi Bakanlığı tarafından bakırcılık mesleğinin ölmemesi için kurs açıldığını ancak talep olmadığını hatırlatan İmrak, “Sanayi Bakanlığından mesleğin ölmemesi amacıyla kurs açmak için geldiler. Kurs açıldı ancak talep olmadı. Yeni yetişen nesil masa başında iş arıyor. Böyle işlere gelmiyor” ifadelerini kullandı.
İHA
Bayramda tabakları şenlendiren çeşit çeşit tatlılar tezgahlarda yerini aldı. Bayramlık tatlı fiyatları hakkında bilgi veren Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, fıstıklı havuç diliminin kilosunun 800 lira cevizli kadayıfın kilosu 400 lira, cevizli sarmanın 400 lira ve fıstıklı kadayıfın kilosu ise 700 lira olduğunu söyledi.
1958 yılında hayatlarını birleştiren Gülgün-Nihat Ömür çiftinin tüm gençlere, aile kurumuna örnek olacak; birlik, beraberlik ve mutluluk hikayesi bugün Eylül Ayça Karakuş ile “Hayatın İçinden” sayfasında sizlerle. Bayram sevincini, coşkusunu daima yaşayan ve yaşatan çocuklarımıza nesilden nesile hediye edilen okulun köklü ve gurur verici hikayesini Gülgün Hanım'dan dinleyelim.
Lider Gazete’nin “Hayatın İçinden” sayfasından, yüreklerinize bahar çiçeklerinin kokusunu taşıyan en içten iyi pazarlar dileklerimi sunuyorum.
Antalya'nın Döşemealtı ilçesi sınırlarındaki, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve sarp kayalıkları arasında doğayla iç içe varlığını sürdüren Termessos Antik Kenti'nde, baharın gelişiyle ziyaretçi hareketliliği yaşanıyor.
Lider Gazete, Hayatın İçinden sayfasından mutlu pazarlar diliyorum... Her hafta, hayata dair paylaşmaya değer konularla sizlere birlikte olmaya devam ediyoruz. Bu hafta sonu da sizlere Antalya'mızın Elmalı ilçesinin İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi'nden “merhaba” diyerek Hayatın İçinden' e hoş geldiniz...
Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla “Hekim Gözüyle Fotoğraf Sergisi” açıldı.
Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı ve düğmeli evleri ile ünlü tarihi Sarıhacılar mahallesinde 2019 yılında başlayıp 2022 yılında restorasyonu tamamlanan 600 yıllık Sarıhacılar Camii'nin ibadete açılmasına rağmen restorasyon çalışmalarında götürülen ve halen geri gelmeyen camiye ait eserlerin yerine konulması bekleniyor.
Antalya'daki Side Antik Kenti'nde bulunan ve geçen yıl restorasyon çalışmaları tamamlanan Athena Tapınağı ziyaretçilerini ağırlıyor.
Antalya'nın tarihi Kaleiçi surları her geçen gün daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Surlarda oluşan derin çatlaklar ve yarıklar, yalnızca tarihi yapıyı değil, çevresindeki yapıları, dükkanları ve insanları da tehdit ediyor.
Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nin simge yapılarından kent kapısından, bu yıl yapılacak çalışmalarla yüzyıllar sonra yeniden su akacak.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz