Kripto para piyasasında sert düşüş
Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yaklaşık yüzde 11,87 azalarak 3 trilyon 130 milyar dolara geriledi.
Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yaklaşık yüzde 11,87 azalarak 3 trilyon 130 milyar dolara geriledi.
ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek yıl faiz indirimlerinde daha temkinli davranacağına ilişkin yönlendirmeleri nedeniyle en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, son 24 saatte satış baskısıyla yüzde 9,93 düşerek 93 bin doların altına indi.
TSİ 15.15 itibarıyla 92 bin 224 dolardan işlem gören
Bitcoin'in haftalık değer kaybı ise yüzde 7,82’ye ulaştı.
Tüm zamanların en yüksek seviyesini 107 bin 780 dolarla 17
Aralık’ta kaydeden Bitcoin'in fiyatında 3 gündeki düşüş yüzde 14’ü aştı. Başkan
seçilen Donald Trump'ın yönetimi altında daha dostane bir düzenleyici ortam söz
konusu yükselişte etkili olmuştu.
Piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum'un
fiyatı da yaklaşık yüzde 14,98 değer kaybederek 3 bin 148 dolara geriledi.
Analistler, ABD'de ekonominin sıcak kalmayı sürdürmesi ve
Trump'ın uygulayacağı politikalara yönelik enflasyonist endişelerin, Fed'in
enflasyonla mücadelesini beklenenden daha uzun sürede tamamlayabileceği
beklentisinin kripto paralar gibi riskli varlıklarda satış baskısı yarattığını
belirtiyor.
AA
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Aralık ayı meclis toplantısında 2025 yılına yönelik unlu mamuller için azami fiyat tarifesi belirlendi.
Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Tat, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan son düzenlemenin Antalya gibi özel iklim koşullarına sahip şehirlerde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirterek, “Antalya’ya özel çözümler şart” dedi.
TESK Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, alışverişlerin yerel esnaftan yapılması yönünde çağrıda bulunarak, internet alışverişlerinde sunulan büyük indirimlerin yanıltıcı olabileceğini ifade etti.
Türkiye'nin nar üretiminin yüzde 21'i, yaş meyve ve sebze üretiminin üssü konumundaki Antalya'da gerçekleştiriliyor.
Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak olan yüzde 17’lik fiyat artışının süt üreticisine etkilerini değerlendiren ATB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Simav, zammın üreticiye ulaşmadığına değinerek, “Üreticimiz umarım 17’lik zamdan faydalanabilir. Üretici şu anda 14 lira 65’ten faydalanamıyor” dedi.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 2025 yılı için beklentilerini paylaşan ATB Başkanı Ali Çandır, “Temennimiz 2025 yılının ülke olarak refah düzeyimizin arttığı bir yıl olmasıdır” dedi.
Türkiye’de dolar bozduracak kişiler için döviz bürolarının; 50 dolarlık banknot için 1,5 dolar, 100 dolarlık banknot için ise 3 dolar komisyon zorunluluğu getirdiğini anlatan Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Döviz büroları kendi kendilerine kanun icat etmesinler. Tüketicilerden haksız ve hiçbir şekilde komisyon alamazlar” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Antalya Defterdarı İlhan Karayılan ile birlikte Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile görüşme gerçekleştirdi.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında "Tarımda İşbirliği Protokolü" imzalandı.
Antalya’da Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) tarafından 90 yıl önce yetiştirilmek için girişimde bulunulan ve başarısızlıkla sonuçlanan kahve bitkisi yetiştirme serüveni, iklim değişikliği ile 2020 yılında yeniden hayat buldu. BATEM Müdürü Abdullah Ünlü “Kahve artık Yemen’den değil BATEM’den gelecek” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz