KİTAPSEVERLER ANTALYA'DA BULUŞTU
Farklı illerden çoğunluğu kadın yazar ve şairler, 'Mısralardaki Öyküm 16. Kitap, Şiir ve Müzik Dinletisi' etkinliğinde buluştu.
Farklı illerden çoğunluğu kadın yazar ve şairler, 'Mısralardaki Öyküm 16. Kitap, Şiir ve Müzik Dinletisi' etkinliğinde buluştu.
Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde 'Mısralardaki Öyküm Edebiyat Platformu'nun organizasyonu, Muartpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün desteği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'nun da katkısıyla gerçekleşen etkinliğe, birçok ilden ve Antalya'dan şair ve yazarlar katıldı.
19 KADININ HAYAT HİKAYESİ
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan platformun genel sanat yönetmeni Mustafa Yılmaz, bir kadının yazdığı şiirlerini eşinin sobada yakmasının hikayesini anlattı, "Bu hikayeden yola çıktık, ilk olarak 'Mısralarımdaki Öyküm Çalıştayı'nı gerçekleştirdik" dedi.
Mustafa Yılmaz, "Projede 19 kadın, ilk kez ellerine kalem kağıt alıp gerçek yaşam öykülerini özgürce yazdılar. Öyküleri bir kitapta topladık, 'Herkes Biraz Kadın Olabilir mi?' adını verdik. Kitap, okurların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bugün de öyküleri eserleşen kadınlarımızı bir araya getirdik, Antalyalılarla buluşturduk" diye konuştu.
TANIŞIP KAYNAŞTILAR
Yaprak Sipahioğlu'nun sunumunu, şair- yazar Şükran Torun'un da Antalya organizasyonunu üstlendiği 'Mısralardaki Öyküm 16. Kitap, Şiir ve Müzik Dinletisi'nde Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, "Farklı illerden şair ve yazarlarımızın güzel şehrimiz Antalya da bir araya gelmelerinden, tanışıp, kaynaşmalarından mutlu olduk" dedi.
ETKİNLİK MÜZİKLE RENKLENDİ
Sahneye çıkan şairler de 'Kadın' konulu şiirlerini dillendirdi, Grup Stopaj şiirlere fon müziği oluşturdu, sanatçı Erhan Torun bağlamasıyla çalıp söylediği türkülerle etkinliğe ayrı bir renk kattı.
Türkan Şoray Kültür Merkezi Fuayesi'nde açılan standlarda yazar ve şairler kitaplarını okurlarına imzaladı, TOOB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu'nun organize ettiği 'Osmanlı'dan Cumhuriyete Bilimde, Kültür Sanatta ve Alanlarında Yol Açan, İlham Veren, İz Bırakan Kadınların Başarı Hikayeleri' konulu sergi gezildi, Kocaoğlu serginin önemini anlattı.
TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
'Mısralardaki Öyküm 16. Kitap, Şiir ve Müzik Dinletisi', projeye katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketi verilmesi, etkinliğin afişini nostalji Volkswagen araçlarının üzerlerinde taşıyarak tanıtımını yapan Antalya Vos 07 Grubu'nun kültür merkezi önündeki gösterisiyle sona erdi.
DHA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz