7 kişiyi dolandırdığı iddia edilen avukatın yargılanmasına başlandı
Antalya’da mesleğini kullanarak icra ihalelerinden uygun fiyata ev ve araba alma vaadiyle 7 kişiyi dolandırdığı iddia edilen avukatın yargılanmasına başlandı.

Antalya’da mesleğini kullanarak icra ihalelerinden uygun fiyata ev ve araba alma vaadiyle 7 kişiyi dolandırdığı iddia edilen avukatın yargılanmasına başlandı.
Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık
O.C.Y, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.
Duruşmada savunma yapan sanık, böyle bir suçtan yargılandığı
için pişman olduğunu ve mahkeme heyetinden özür dilediğini söyledi.
Antalya Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptığını
belirten O.C.Y, "Müştekilerden İsmet İ'ye icra ihalesine girip ucuza ev
satın alabileceğimi söylemedim. Kiralık ev için bana 320 bin lira gönderdi, bu
para hesabımda duruyor ve kendisine atamadım. Dolandırıcılık kastım yoktu.
Kendisiyle uzlaşmak istiyorum." dedi.
Sanık, diğer müştekilerin bazılarından para aldığını,
borcundan dolayı ödeyemediğini ve yakın zamanda ödeyeceğini ifade etti.
Müştekilerden İsmail K. ise icradan ucuz ev ve araba olmak
için bir arkadaşının vasıtasıyla avukat O.C.Y. ile tanıştığını kaydetti.
Sanık avukatın kendisi için icradaki bir arabanın ihalesine
girerek 270 bin liraya otomobili aldığını söylediğini belirten İsmail K,
"Avukata güvendiğim için parayı verdim ve bir ev de almak için avukatın
hesabına parça parça toplam 1 milyon para gönderdim. Bana ne araba ne de ev
verdi. Kendisiyle telefonla görüştüğümde 'Ev, araba falan yok, git ne yaparsan
yap, nereye şikayet edersen et.' dedi. Avukat O.C.Y. beni maddi manevi zarara
uğrattı, şikayetçiyim." diye konuştu.
Diğer müştekiler de sanığın kendilerinden aldığı parayı geri
ödemediğini ve şikayetçi olduklarını beyan etti.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için
duruşmayı erteledi.
Avukat O.C.Y. hakkında, farklı tarihlerde bazı kişilerden
icradan ucuz ev ve araba alma vaadiyle yaklaşık 2 milyon para aldığı iddiasıyla
dava açılmıştı.
AA
Antalya’da yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan 36 yaşındaki Gözde Gökalp'in erkek arkadaşı Hüseyin Ş., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.
Antalya'nın Aksu ilçesinde bir fabrikada alacak verecek meselesi sebebiyle çıkan tartışmada 1 kişi silahla ağır yaralandı. Fabrikaya konuşmak için gelen Durmuş A.A., aralarında daha önce tartışma yaşanan kişinin babasına 3 el ateş ederek karnından vurdu.
Antalya’nın Kepez ilçesinde Yukarı Düden Çayı’ndan dökülen derede bulunan cansız bedenin, 3 Nisan’dan bu yana kayıp olan kaynak ustası Yusuf Bektaş’a ait olduğu tespit edildi. Cesedin üzerinde Bektaş’ın eşine ait kredi kartı ve çakmak bulunması kimlik teşhisini doğruladı.
Konya-Antalya Karayolu Beydiğin Mahallesi'nde tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada tırın tankerindeki zift yola saçıldı.
Antalya'da evinde kaldığı arkadaşı tarafından tabancayla vurularak öldürülen 29 yaşındaki şahsın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Acılı aile tarafından alınan cenaze, defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine götürüldü.
Antalya'da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt sayısı 1 milyon 594 bin 194 olurken, Isparta'da bu rakam 231 bin 777, Burdur'da ise 176 bin 758'e ulaştı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı.
Antalya'da çıkan yangında evi küle dönen ve sinir krizi geçiren kadın komşuları tarafından ambulansa taşındı.
6 ayrı organize suç örgütüne düzenlenen operasyonlarda S.B., H.Y. ve A.B. isimli elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 158 şüpheli yakalandı.
Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Güneyköy Mahallesi’nde bulunan bir muz bahçesinde çıkan yangın yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz