Antalya'da motorlu kara taşıtları sayısı 1 milyon 594 bin 194 oldu
Antalya'da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt sayısı 1 milyon 594 bin 194 olurken, Isparta'da bu rakam 231 bin 777, Burdur'da ise 176 bin 758'e ulaştı.

Antalya'da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt sayısı 1 milyon 594 bin 194 olurken, Isparta'da bu rakam 231 bin 777, Burdur'da ise 176 bin 758'e ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı Mart ayı Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıkladı. Mart ayında Türkiye genelinde 195 bin 682 taşıt trafiğe kaydedilirken, toplam kayıtlı araç sayısı 31 milyon 788 bin 619'a ulaştı. Antalya, Isparta ve Burdur'daki rakamlar ise bölgedeki taşıt yoğunluğunun arttığını ortaya koydu.
ANTALYA'DA ARAÇ
SAYISI 1,5 MİLYONU AŞTI
Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Antalya'da trafiğe
kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 1 milyon 594 bin 194 olarak
açıklandı. Özellikle yaz sezonuna hazırlık sürecinde artan taşıt sayısı,
bireysel kullanımın ve turizm sektörünün etkisini bir kez daha gözler önüne
serdi.
ISPARTA'DA 231 BİN
ARAÇ YOLLARDA
Göller Yöresi'nin önemli şehirlerinden Isparta'da da taşıt
trafiği artmaya devam ediyor. Mart ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç
sayısı 231 bin 777 olarak kaydedildi. Tarım ve öğrenci kenti kimliğiyle dikkat
çeken şehirde, bireysel taşıt kullanımında artış yaşandığı gözlemlendi.
BURDUR'DA TAŞIT
SAYISI 176 BİNİ GEÇTİ
Mart ayı sonu itibarıyla Burdur'da trafiğe kayıtlı araç
sayısı 176 bin 758'e ulaştı. Bölgedeki kırsal yapının etkisiyle traktör ve
kamyonet gibi araçların öne çıktığı kentte, bireysel araç edinme eğiliminin
devam ettiği görüldü.
İHA
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde alkollü sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, karşı şeride geçip yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, 3 kişi yaralanırken sürücü, yaralı arkadaşlarını olay yerinde bırakıp firar etti.
Antalya’da aralarında bir süredir husumet bulunan iki arkadaşın sosyal medya üzerinden başlayan atışmaları kavgayla son buldu. Vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı 11 bıçak darbesi ile ağır yaralanan Muhammed Ali Durmuşer hastanede yaşam mücadelesi verirken 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Antalya’nın Kepez ilçesinde derede bulunan cesedin 3 Nisan'dan bu yana kayıp olan Yusuf Bektaş’a ait olduğunun belirlenmesinin ardından ailesi Antalya Adli Tıp Kurumu morguna geldi.
Antalya’da yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan 36 yaşındaki Gözde Gökalp'in erkek arkadaşı Hüseyin Ş., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.
Antalya'nın Aksu ilçesinde bir fabrikada alacak verecek meselesi sebebiyle çıkan tartışmada 1 kişi silahla ağır yaralandı. Fabrikaya konuşmak için gelen Durmuş A.A., aralarında daha önce tartışma yaşanan kişinin babasına 3 el ateş ederek karnından vurdu.
Antalya’nın Kepez ilçesinde Yukarı Düden Çayı’ndan dökülen derede bulunan cansız bedenin, 3 Nisan’dan bu yana kayıp olan kaynak ustası Yusuf Bektaş’a ait olduğu tespit edildi. Cesedin üzerinde Bektaş’ın eşine ait kredi kartı ve çakmak bulunması kimlik teşhisini doğruladı.
Konya-Antalya Karayolu Beydiğin Mahallesi'nde tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada tırın tankerindeki zift yola saçıldı.
Antalya'da evinde kaldığı arkadaşı tarafından tabancayla vurularak öldürülen 29 yaşındaki şahsın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Acılı aile tarafından alınan cenaze, defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine götürüldü.
Antalya'da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt sayısı 1 milyon 594 bin 194 olurken, Isparta'da bu rakam 231 bin 777, Burdur'da ise 176 bin 758'e ulaştı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz