KAR ÜZERİNDE RESİM YAPTILAR
Büyükşehir Belediyesi'nin 'Saklıkent Sanat Kampı' adıyla düzenlediği Kültür Sanat Çalıştayı, iki gün süren etkinliklerin ardından sona erdi. Çalıştayda sanatseverler 2 bin rakımlı Saklıkent'te doğayla iç içe resim yaptı.
Büyükşehir Belediyesi'nin 'Saklıkent Sanat Kampı' adıyla düzenlediği Kültür Sanat Çalıştayı, iki gün süren etkinliklerin ardından sona erdi. Çalıştayda sanatseverler 2 bin rakımlı Saklıkent'te doğayla iç içe resim yaptı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 'Saklıkent Sanat Kampı' Kültür Sanat Çalıştayı düzenlendi. Antalya'nın en önemli kış turizmi merkezlerinden Saklıkent Kayak Merkezi'nde sosyal mesafeli ve maskeli düzenlenen çalıştayda renkli etkinlikler gerçekleşti. Proje koordinatörlüğünü Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu'nun yaptığı Saklıkent Sanat Kampı'nda resim çalıştayı, kar heykel çalıştayı ve geleneksel sanat çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya katılanlar bembeyaz karlar üzerinde atölye çalışmalarını yapmanın keyfini çıkardı. Etkinliğin son gününde de sanatseverler büyük ebatlı Atatürk Türk bayrağı ve Atatürk portre çalışması yaptı.
ALTERNATİF TURİZM VE SANATI BİRLİKTE GELİŞECEK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Doç. Dr. Önder Bilgin, Antalya'nın alternatif turizm imkanlarını kültür ve sanatla birlikte geliştirmek istediklerini söyleyerek, "Başkanımız Muhittin Böcek'in talimatıyla hem Antalya'nın önemli değerlerinden Saklıkent'i tanıtmak hem de kültür sanat faaliyetlerine değer katmak için düzenlediğimiz çalıştay sanatseverleri sevindirdi. Sanatla, kültürle, doğayla iç içe bir kamp oldu" dedi.
RESİM, HEYKEL VE GELENEKSEL SANAT ÇALIŞTAYI
Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen sanat kampında bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, "Yaklaşık 150 kişilik katılımcı karlar üzerinde sanatsal etkinlikte bulundu. Herkes için unutulmaz farklı bir sanatsal etkinlik oldu" diye konuştu.
UNUTULMAZ BİR DENEYİM
Etkinliğe katılan resim sanatçısı Hacer Çilingir, "Resim yapmayı ve Saklıkent'i çok seviyordum. Bu etkinlikle ikisi bir araya geldi. Böylesi güzel bir doğal ortamda daha önce resim yapmamıştım. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bizlere bu güzel ortamda resim yapma fırsatı tanıdığı için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
KAR ÜSTÜNDE RESİM YAPMAK HEYECAN VERİCİ
Etkinlikte Atatürk portesi çizimi yapan Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Sevda Güne ise şöyle konuştu:
"Antalya gibi bir yerde kar üzerinde resim yapıyoruz, bu inanılmaz heyecan verici. Ayaklarımın altında kar var ama üstümüzde güneş bizi yakıyor. Bu ortamda olmak bizi çok mutlu ve motive etti."
Kar üstünde resim yaptığı için kendini çok şanslı gördüğünü söyleyen Helin Arvas da unutamayacağı bir gün yaşadığını söyledi.
DHA
Antalyalı kadınlar atalarından kalan geleneklerini sürdürüyorlar. Her yıl olduğu gibi Antalya'nın Akseki ilçesinde bir araya gelen ev hanımları erişte ve çorbalık keserek dibek taşında buğday dövme geleneklerini sürdürüyorlar. Kış ayına girdiğimiz bu günlerde kışlık eriştelerini ve çorbalık buğdaylarını hazırlayan kadınlar, tüm bunları mutlaka imece usulü yaparak birbirlerine yardımlaşmada da bulunuyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) çatısı altındaki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan dinozor çağından beri formunu koruyabilmiş, nesli tehlike altındaki nadir türlerden biri olan Mersin Balığı çalışmaları hakkında bilgi vererek “Bir lezzet kaynağı olan bu ürün, aynı zamanda havyarı ile ihracat potansiyeli yüksek bir değer” dedi.
"Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen En İyi Turizm Köyü Programı'nda, 2024 yılı değerlendirmelerinde Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Ormana köyü 'en iyi turizm köyü' unvanını kazandı. Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz