Kapasite kullanım oranı martta yüzde 74,4 oldu
İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), martta geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,4 seviyesinde gerçekleşti.

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), martta geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,4 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) yapılan açıklamaya göre, imalat sanayisinde faaliyet gösteren 1738 iş yeri tarafından mart ayı İktisadi Yönelim Anketi'ne verilen yanıtlar toplulaştırılarak değerlendirildi.
Anket sonuçlarına göre, imalat sanayisi genelinde kapasite
kullanım oranı, martta geçen aya oranla 0,1 puan azalarak yüzde 74,4 oldu.
Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı
ise (KKO-MA) geçen aya göre 0,3 puan artarak yüzde 75,2'ye çıktı.
Aylar itibarıyla
kapasite kullanım oranı (yüzde) şöyle:
Aylar |
2024 |
2025 |
||
Ocak |
76,2 |
74,6 |
||
Şubat |
76,4 |
74,5 |
||
Mart |
76,2 |
74,4 |
||
Nisan |
76,7 |
|||
Mayıs |
76,3 |
|||
Haziran |
76,3 |
|||
Temmuz |
75,9 |
|||
Ağustos |
75,4 |
|||
Eylül |
74,9 |
|||
Ekim |
74,9 |
|||
Kasım |
75,6 |
|||
Aralık |
75,8 |
AA
Ramazan Bayramı’nın esnafa can suyu olacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Esnafımız tüm umudunu bayram alışverişine bağlamış durumda” dedi.
Antalya'nın Kumluca ilçesinde örtü altı üretim yapan Ahmet Ünal, mart ayı ortasında kavun yetiştirerek büyük bir başarıya imza attı.
Antalya’da Ramazan Bayramı öncesinde marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirildi.
Her yıl bayram arifelerinde yaşanan otobüs ve uçak biletlerindeki fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Biz her bayramda aynı filmi, aynı senaryoyu, aynı reklamı izliyoruz maalesef. Bir fırsatçılık zihniyeti ve anlayışı maalesef hiç bitmedi bu ülkede” dedi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
Antalya'nın Kaş ilçesinde kış döneminde bakım ve onarım için karaya çekilen tur tekneleri, yaz sezonuna hazırlanıyor.
CHP’li Muratpaşa Belediyesine ait kentin coğrafi tescilli lezzetlerinin sunulduğu Antalya Lokantası’ndaki fiyatlar vatandaşların cebini yakıyor. Soda ve Ayranın 50 TL olması vatandaşları isyan ettirdi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
Antalya'da özel sektördeki müdürlük görevlerinden istifa eden Esra ve Hasan Şahin Ergün çifti, yerleştikleri köyde kurdukları tesiste mantar üretiyor.
Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), kadın istihdamını artırmayı hedefleyen yeni bir projenin lansmanını gerçekleştirdi. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yavaş, “Söylemleri eyleme dönüştürme zamanı geldi. Küçük kıvılcımlar büyük etkiler yaratır” diyerek projenin detaylarını paylaştı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz