İzmir'de Gazze'ye yardım için "Hayır Çarşısı" kuruldu
İzmir'de Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı ürünlerin satışa sunulduğu "Gazze'ye Yardım Hayır Çarşısı" kuruldu.
İzmir'de Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı ürünlerin satışa sunulduğu "Gazze'ye Yardım Hayır Çarşısı" kuruldu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ile Kadın ve
Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliğiyle alışveriş merkezinde açılan çarşıda,
kursiyerlerin ürünlerinin yanı sıra hayırseverlerin bağışladığı ürün ve eşyalar
satışa sunuldu.
Çarşıya, alışveriş merkezi ziyaretçileri yoğun ilgi
gösterdi.
KADEM İzmir Temsilcisi Arzu Günaydın, AA muhabirine,
Gazze'deki zulme dikkati çekmek ve savaş mağdurlarına yardımcı olmak için
harekete geçtiklerini söyledi.
Kermesten elde edilen tüm gelirin Gazzelilere
gönderileceğini ifade eden Günaydın, "İzmir'in 30 ilçesindeki halk eğitim
merkezlerinden gelen el emeği göz nuru ürünler var. Çanta, güneş gözlüğü,
tablolara kadar birçok ürünü satışa sunduk. Gazze'yi unutmayalım, hepimizin
yapacağı bir şey olduğuna inanıyorum. Elimizden bugün bu geliyordu, bunu
yaptık." dedi.
Balçova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse de
kursiyerlerin heyecanla bugüne hazırlandığını, anlamlı bir projeye imza
attıklarını belirtti.
El sanatları öğretmeni Özlem Telli ise çarşıda 26 branştan 5
bine yakın çeşitte ürün bulunduğunu, tüm İzmirlileri çarşıya davet ettiklerini
dile getirdi.
Kermesin yarın da açık olacağı bildirildi.
AA
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) çatısı altındaki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan dinozor çağından beri formunu koruyabilmiş, nesli tehlike altındaki nadir türlerden biri olan Mersin Balığı çalışmaları hakkında bilgi vererek “Bir lezzet kaynağı olan bu ürün, aynı zamanda havyarı ile ihracat potansiyeli yüksek bir değer” dedi.
"Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen En İyi Turizm Köyü Programı'nda, 2024 yılı değerlendirmelerinde Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Ormana köyü 'en iyi turizm köyü' unvanını kazandı. Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz