İstihbarat görevlisi pusuda öldü
Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde Servislerarası İstihbarat Kurumunda (ISI) görevli Tuğgeneral Mustafa Kemal Barki militanların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde Servislerarası İstihbarat Kurumunda (ISI) görevli Tuğgeneral Mustafa Kemal Barki militanların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.
Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Tuğgeneral Barki ve kendisine eşlik eden askerlerin Güney Veziristan’da seyahat halindeyken militanların pususuna düşürüldüğü belirtildi.
Açıklamada, çıkan çatışmada Barki ve şoförünün yaşamını yitirdiği, 2’si ağır 7 askerin yaralandığı aktarıldı.
Pakistan ordusunun açıklamasında saldırıyı kimin düzenlediğine dair bilgiye yer verilmedi.
Terör saldırılarında artış
Pakistan'da özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda terör saldırıları arttı.
İslamabad, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini belirtiyor. Afganistan ise bu iddiaları reddediyor.
Pakistan'ın Peşaver şehrinde 30 Ocak'ta öğle namazı sırasında camiye düzenlenen intihar saldırısında çoğu polis 102 kişi hayatını kaybetmişti.
Belucistan'da 6 Mart'ta düzenlenen intihar saldırısında 10 polis yaşamını yitirmişti.
AA
Paskalya Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikte açıkça misyonerlik faaliyeti yürütüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 21 Nisan Pazartesi günü Antalya’nın hava durumu parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 20 Nisan Pazar günü Antalya’daki 8 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 20 Nisan Pazar günü Antalya’da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 18 Nisan Cuma günü Antalya’daki 12 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 19 Nisan Cumartesi günü Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bakanlar, Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na, dün vefat eden ve bugün defnedilen babası Osman Çavuşoğlu için taziye ziyaretinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kiraya verdiği Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ile Nekropol Müzesi arasında bulunan büfenin zarar ettiği gerekçesiyle faaliyetlerine oybirliği ile son verildi.
Antalyalı pazarcı esnafının alın teriyle kazandığı haklar, CHP'li Mesut Kocagöz başkanlığındaki Kepez Belediyesi'nin tartışmalı tutumuyla gölgede kaldı. Antalya 2. İdare Mahkemesi, Emek Mahallesi’ndeki pazar yerinin hukuka aykırı şekilde kooperatife devredilmesini iptal ederek esnafın yüzünü güldürürken, belediyenin mahkeme kararını yok sayarak alanı “tadilat” bahanesiyle işgal etmesi, esnafı çileden çıkardı.
Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz