İRANLI RESSAMLARIN ESERLERİ ANTALYA'DA
İran’ın ünlü sanat merkezlerinden Ghoghnoos Academy de ressam yetiştiren Mehran Yousefi'nin öğrencilerinin eserleri Antalya'da sergileniyor.
İran’ın ünlü sanat merkezlerinden Ghoghnoos Academy de ressam yetiştiren Mehran Yousefi'nin öğrencilerinin eserleri Antalya'da sergileniyor.
Fransa da yaşayan İran asıllı küratör Narsis Rafati, İranlı ressamların yağlıboya ve suluboya eserlerini Antalya'ya taşıdı. Özel bir galeri açılan 'İran'dan Antalya'ya Sanat Yolculuğu' adlı sergi, Antalyalı sanatçıların ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında konuşan galeri sahibi Şebnem Bahar, Fars sanatı ya da İran sanatının hat, edebiyat, mimari, resim, seramik ve dokumada dünya tarihinin en zengin miraslarına sahip olduğunu belirtti. Bahar, şunları söyledi;
"İran asıllı Narsis Rafati'nin küratörlüğünü üstlendiği sergimizde İran Ghoghnoos Academy de Mehran Yousefi'nin öğrencilerinin farklı konularda, farklı tekniklerde ürettiği resim çalışmaları yer aldı. Narsis Rafati, İranlı ressamların eserlerini birçok ülke de sergiledi. Antalya'da da galerimiz ev sahipliği yaptı. 31 İranlı sanatçının göz kamaştıran, rengârenk eserleriyle kültürler arası buluşmayı gerçekleştirmiş olduk. Son yıllarda İran sanatının ve tablolarının daha çok alıcı buldu ve 1950'li yılların aktif sanat ortamını yakaladı."
DHA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz