GEZİCİ KÜTÜPHANE SAYISI ARTTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkenin ücra noktalarına kitap hizmeti ulaştıran 'gezici kütüphane' sayısını 56'dan 66’ya çıkardı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkenin ücra noktalarına kitap hizmeti ulaştıran 'gezici kütüphane' sayısını 56'dan 66’ya çıkardı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, kütüphane hizmetinin ulaşamadığı noktalara kitap taşımak amacıyla hizmete soktuğu gezici kütüphane sayısını 56'dan 66'ya çıkardı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden yola çıkan toplam 10 araç; Bartın, Edirne, Giresun, İstanbul (2), Karaman, Kırklareli, Muş, Osmaniye ve Siirt illerine kütüphane hizmeti götürecek. İçerisinde elektrik, internet, projeksiyon perdesi, televizyon ve bilgisayar bulunduran araçların başlıca hedefi yazın çalışan mevsimlik işçilerin çocuklarına ve taşra bölgelere kütüphane hizmeti sağlayabilmek.
Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kütüphane yatırımlarının artırıldığını belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak son yıllarda özellikle kütüphanelere yaptığımız yatırımları ciddi şekilde artırdık. Burada en önemli değişiklik; kütüphanelerin konseptini değiştirme kararı aldık son dönemde ve yaşayan kütüphaneler konseptini hayata geçirdik. Kütüphaneler sadece sıralardan, sandalyelerden ve raflardan oluşan binalar olmaktan çıkıyor. Kültür, sanat, spor gibi pek çok etkinliği de içinde barındıran bir yaşam merkezi haline getiriyoruz. Bu bağlamda hem yeni yaptığımız kütüphane yatırımlarını bu şekilde dizayn ediyoruz hem de mevcut kütüphanelerimizi tekrar bir inovasyon tabii tutarak zaman içinde aşama aşama bu yeni konseptimize geçiriyoruz” diye konuştu.
Bakan Ersoy, gezici kütüphane hizmetini 81 ile yaymak istediklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
“Gezici kütüphaneler özellikle erişemediğimiz noktalarda, ücra köşelerde ihtiyaç sahibinin ayağına gidebilmek için yapılmıştı. Bu yaşayan kütüphane çerçevesinde gezici kütüphanelerimizde de birkaç değişikliğe gittik. Kütüphanelerin üstüne yeni bir perde monte ettik. Artık gün batımına doğru o perde bir projeksiyon cihazıyla film gösterileri de düzenliyor kütüphanelerimiz. İçeride televizyon sistemleri var. Bir otobüs büyüklüğünde olmasına rağmen içerisinde çok fazla kitap var. Bir noktaya da 15 günde bir mutlaka ulaşıyor ve orada kitap değişimi gerçekleştiriyor. Hedefimiz gezici kütüphaneyi 81 ile yaymak.”
İHA
"Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen En İyi Turizm Köyü Programı'nda, 2024 yılı değerlendirmelerinde Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Ormana köyü 'en iyi turizm köyü' unvanını kazandı. Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz