Gazipaşa’da ‘Türkçe’ kurslarına Ruslardan yoğun ilgi
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünce düzenlenen “Türkçe” kurslarına özellikle Rus uyruklu yerleşik yabancılar yoğun ilgi gösteriyor.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünce düzenlenen “Türkçe” kurslarına özellikle Rus uyruklu yerleşik yabancılar yoğun ilgi gösteriyor.
Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi binasında, ilçede yerleşik
yaşayan yabancı uyruklulara yönelik gerçekleştirilen 3 aylık kurslarda Türkçe
konuşma, okuma ve yazma öğretiliyor. Kurslara Rusların ağırlıkta olduğu
yerleşik yabancılar katılıyor. Yabancılar kendilerini daha iyi ifade edebilmek,
ilçeye ve sosyal hayata uyum sağlamak için dersleri aralıksız takip ediyor.
Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü İlyas Yılmaz,
yerleşik yabancıların Türkçe kurslarına yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.
Talepler doğrultusunda çeşitli seviyelerde yılda 3, 4 kez kurs açtıklarını
belirten Yılmaz, "İlçemizde çok sayıda yerleşik yabancı ikamet ediyor.
Genelde emekli olduktan sonra yerleşen çok. Özellikle kış dönemi Türkçe
kursumuza Ruslar tarafından yoğun bir talep oluyor" dedi.
Eğitmen ve Yeminli Tercüman Zekiye Uğur ise kurslara katılan
yerleşik yabancıların Türkçe öğrenerek topluma daha çabuk uyum sağladıklarını
dile getirerek, "Derslerime gelen yabancılar uzun süre Gazipaşa’da ikamet
ediyor ve dersleri çok sıkı takip ediyorlar. 40 saatlik planlanan derslerimiz
çok eğlenceli geçiyor. Türkçe öğrenmelerinin kendilerine de ciddi katkı
sağladığını ifade ediyorlar. Derslerimizi bazen sınıfta bazen de açık havada
işleyebiliyoruz. Türkçe öğrendikleri için çok mutlu oluyorlar" şeklinde
konuştu.
İHA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bakanlar, Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na, dün vefat eden ve bugün defnedilen babası Osman Çavuşoğlu için taziye ziyaretinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kiraya verdiği Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ile Nekropol Müzesi arasında bulunan büfenin zarar ettiği gerekçesiyle faaliyetlerine oybirliği ile son verildi.
Antalyalı pazarcı esnafının alın teriyle kazandığı haklar, CHP'li Mesut Kocagöz başkanlığındaki Kepez Belediyesi'nin tartışmalı tutumuyla gölgede kaldı. Antalya 2. İdare Mahkemesi, Emek Mahallesi’ndeki pazar yerinin hukuka aykırı şekilde kooperatife devredilmesini iptal ederek esnafın yüzünü güldürürken, belediyenin mahkeme kararını yok sayarak alanı “tadilat” bahanesiyle işgal etmesi, esnafı çileden çıkardı.
Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 18 Nisan Cuma günü Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Akdeniz’in en büyük turizm merkezinin dünyaya açılan kapısı Antalya Havalimanı, terminal ve hava tarafı kapasitesini genişleterek yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesi ile sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi yenilendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 17 Nisan Perşembe günü Antalya’da havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 17 Nisan Perşembe günü Antalya’daki 12 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya’da çocuklarla bir araya gelerek, hasret giderdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz