Etrafı karla kaplı doğal jakuzinin keyfini çıkarıyorlar
Bitlis’in Güroymak ilçesindeki Nemrut Dağı eteklerinde bulunan Budaklı Kaplıcası, soğuk havaya rağmen ziyaretçi akınına uğruyor.

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki Nemrut Dağı eteklerinde bulunan Budaklı Kaplıcası, soğuk havaya rağmen ziyaretçi akınına uğruyor.
İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Budaklı köyünde
bulunan kaplıca, çeşitli hastalıklara iyi geldiği gerekçesiyle dondurucu
soğukta bile vatandaşların akınına uğruyor. Şifa bulmak için kaplıcaya gelen
vatandaşlar, soğuk havaya aldırış etmeden açık havuzda kaplıca keyfi yaşıyor.
Su sıcaklığının 37 derece olarak ölçüldüğü kaplıcaya şehir merkezinin yanı sıra
çevredeki il ve ilçelerden de vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Vatandaşlar,
soğuk havaya rağmen kendilerini kaplıcanın sıcak sularına bırakarak hem keyif
yapıyor hem de şifa arıyor.
“KIŞIN ORTASINDA
KAPLICAYA GELDİK”
Soğuk havaya rağmen kaplıca keyfi yaşadıklarını dile getiren
Cihan Önen adlı vatandaş, “Burası Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri. Aynı
zamanda buraya turistler de geliyor. Bu kaplıcanın içerisinde yaklaşık 60 kişi
aynı anda bulunduğu zamanlar da oluyor. Yaza doğru daha kalabalık oluyor. Her
ne kadar tanıtımı iyi yapılmamış olsa da Türkiye’nin birçok yerinden yaz kış
demeden turistler gelmektedir. Kışın da burada ciddi bir rağbet söz konusudur.
Su sıcaklığı 40 dereceye yakın. Suyun içerisinde hiçbir zaman soğuğu
hissetmiyorsunuz. Dışarıya çıkarken hafif üşüyorsunuz ama çok da etkilemiyor.
Bir yandan kar diğer yandan sıcak kaplıca insana hem huzur veriyor hem de
rahatlatıyor. Biz de bu anın tadını çıkarıyoruz” diye konuştu.
“DOĞAL BİR JAKUZİ
GÖREVİ GÖRÜYOR”
Suyun sıcaklığının çok güzel olduğunu belirten Cüneyt Aksoy
ise “Suyun sıcaklığı çok güzel ve doğal bir jakuzi görevi görüyor. İnsanların
böyle güzel bir yer olup da hala nasıl gelmediğine çok şaşırıyorum. Muhteşem ve
değişiklik arayanlara tavsiye edilebilecek bir yer” şeklinde konuştu.
İHA
Yağışlı havanın tekrardan Türkiye’yi etkisi altına alacağını söyleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, perşembe gününe dikkat çekerek, “Batı Akdeniz kıyıları içerisinde ve Antalya dahil olmak üzere sağanak yağış geçişleri göreceğiz ama sıcaklıklar oldukça yüksek” dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 22 Nisan Salı günü Antalya’nın hava durumu parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.
Paskalya Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikte açıkça misyonerlik faaliyeti yürütüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 21 Nisan Pazartesi günü Antalya’nın hava durumu parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 20 Nisan Pazar günü Antalya’daki 8 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 20 Nisan Pazar günü Antalya’da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 18 Nisan Cuma günü Antalya’daki 12 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 19 Nisan Cumartesi günü Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bakanlar, Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na, dün vefat eden ve bugün defnedilen babası Osman Çavuşoğlu için taziye ziyaretinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kiraya verdiği Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ile Nekropol Müzesi arasında bulunan büfenin zarar ettiği gerekçesiyle faaliyetlerine oybirliği ile son verildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz