Erbaş, Bursa Ulu Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bursa Ulu Camii’nde teravih namazı kıldırdı, namazın ardından cemaatle sohbet etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bursa Ulu Camii’nde teravih namazı kıldırdı, namazın ardından cemaatle sohbet etti.
Enderun usulüyle kıldırdığı teravih namazının ardından cemaate hitap eden Başkan Erbaş, mübarek ayların, günlerin ve gecelerin bir kurtuluş vesilesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Ramazan, namaz, oruç, zekat ve hac bir kurtuluş vesilesidir, hayır hasenat böyledir. Zaten bunun için yaratılmışız. Rabbim öyle buyuruyor; ‘Ben cinleri de insanları da ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.’ Demek ki yaratılış gayemiz Rabbimize ibadet. Biz kuluz ve ubudiyetimizi ibadetle göstermemiz lazım. Kulluğumuzu ibadetlerle beslememiz lazım.”
Başkan Erbaş, depremlerde vefat edenlere Allah’tan rahmet,
yaralananlara da acil şifalar dileyerek, “Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi,
dayanışmamızı, paylaşımımızı daim eylesin. Acılı ve üzüntülü günlerimizde
birbirimize koşturmamız lazım. Mutluluklar nasıl paylaşıldıkça artarsa
üzüntüler de paylaşıldıkça azalır. Yaraları sarmak için dayanışmamız lazım.
İşte o zaman yaralar çabuk iyileşir.” ifadelerini kullandı.
İHA
Paskalya Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikte açıkça misyonerlik faaliyeti yürütüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 21 Nisan Pazartesi günü Antalya’nın hava durumu parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 20 Nisan Pazar günü Antalya’daki 8 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 20 Nisan Pazar günü Antalya’da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 18 Nisan Cuma günü Antalya’daki 12 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 19 Nisan Cumartesi günü Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bakanlar, Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na, dün vefat eden ve bugün defnedilen babası Osman Çavuşoğlu için taziye ziyaretinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kiraya verdiği Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ile Nekropol Müzesi arasında bulunan büfenin zarar ettiği gerekçesiyle faaliyetlerine oybirliği ile son verildi.
Antalyalı pazarcı esnafının alın teriyle kazandığı haklar, CHP'li Mesut Kocagöz başkanlığındaki Kepez Belediyesi'nin tartışmalı tutumuyla gölgede kaldı. Antalya 2. İdare Mahkemesi, Emek Mahallesi’ndeki pazar yerinin hukuka aykırı şekilde kooperatife devredilmesini iptal ederek esnafın yüzünü güldürürken, belediyenin mahkeme kararını yok sayarak alanı “tadilat” bahanesiyle işgal etmesi, esnafı çileden çıkardı.
Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz