Engelleri aştılar Süper Lig’deler
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yeniden Süper Lig biletini aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yeniden Süper Lig biletini aldı.
Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi 2024-2025 sezonu play-off final grubunu 3’te 3 yaparak zirvede tamamlayan Antalya ekibi, şampiyonluk kupasının da sahibi oldu. İlk maçta Muş Bedensel Engelli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı 76-63 yenen Büyükşehir, ikinci karşılaşmada ise Şanlıurfa Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı 85-46 mağlup ederek, Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi.
Son maçında Amed Sportif Faaliyetler’i 67-62 yenen Antalya temsilcisi, şampiyonluk kupasının da sahibi oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ardından grubu ikinci sırada tamamlayan Şanlıurfa Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı da Süper Lig bileti alan ikinci ekip oldu.
Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden Taekwondo sporcuları ile buluştu.
Kepez Antalya Spor Lisesi öğrencisi Yelizevatta Demirci, 22-25 Mart tarihleri arasında Niğde’de düzenlenen Okul Sporları Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda 55 kg kategorisinde birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.
Süper Lig’in 29. haftasında Alanyaspor’u 2-1 yenen Antalyaspor’da teknik direktör Emre Belözoğlu, “Çok ince hesaplar yapmamız, rahat olmamamız gereken haftalar. 43-44 puanlar bizi rahatlatacaktır. Kendimizi rahatlatacak pozisyona getirmek için 7-8 puan daha almamız gerekiyor” dedi.
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Antalyaspor’a karşı iyi mücadele ettiklerini ancak talihsiz bir golle sahadan puansız ayrıldıklarını söyledi.
Süper Lig’in 29.haftası Antalya derbisine sahne oldu. Antalyaspor, Alanyaspor’u Samudio ve Gaich’in birer golüyle 2-1 mağlup etti.
Süper Lig'in 29. haftasında Antalyaspor, sahasında Alanyaspor’u konuk edecek. Akrepler, zorlu mücadele öncesinde hazırlıklarını tamamladı.
Süper Lig'in 29. haftasında Antalyaspor ile Alanyaspor, yarın karşı karşıya gelecek.
Kümede kalma yolunda yarın Alanyaspor ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak Antalyaspor’da sakat futbolcular için seferberlik başlatıldı.
Sezon başında transfer edilen Kenan Piric’ten beklediği performansı alamayan Antalyaspor’da gündeme yeniden eski kalecisi Helton Leite geliyor. Brezilyalı kalecinin İspanya’da mutlu olmadığı ve Antalyaspor’a geri dönmek istediği öne sürüldü.
Antalyaspor Kulübü, Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlediği iftar yemeğiyle camiayı bir araya getirdi. İftar sonrası konuşma yapan Antalyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Ergün, göreve geldikleri 7 Ocak 2025 tarihinden bu yana üç ayı geride bıraktıklarını hatırlattı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz