EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI GEDİKTAŞ TURUNCU KOLTUK’TA
Gazeteci İbrahim Okumamış’ın hazırlayıp sunduğu siyasetin ve gündemin nabzının attığı Turuncu Koltuk programına Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Furkan Gediktaş konuk oldu.

Gazeteci İbrahim Okumamış’ın hazırlayıp sunduğu siyasetin ve gündemin nabzının attığı Turuncu Koltuk programına Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Furkan Gediktaş konuk oldu.
Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Furkan Gediktaş, Lider Haber ekranlarında yayınlanan Gazeteci İbrahim Okumamış’ın sunduğu Turuncu Koltuk programına konuk oldu. Programda, Gazeteci İbrahim Okumamış’ın sorularını yanıtlayan Gediktaş, önemli açıklamalarda bulundu. 177 yıllık Polis teşkilatının temelinin 10 Nisan 1845 yılında başladığını belirten Emniyet Müdür Yardımcısı Gediktaş, daha önce Zabıta birimi olarak adlandırılan teşkilatın, 10 Nisan 1845 itibariyle Polis ibaresi alarak tamamen tescillendiğini belirtti. Gediktaş, 4 Nisan Pazartesi günü itibariyle kutlama etkinliklerin başladığını ve 1 hafta boyunca devam ettiğini dile getirdi.
GÜVENLİ ŞEHİR ANTALYA
Polis teşkilatının amaçları hakkında bilgi veren Gediktaş, Antalya’nın güvenli şehirler arasında bulunduğunu dile getirdi. Gediktaş, “Antalya sadece Türkiye’nin değil, dünyanın göz bebeği olan turizm şehrimiz. Her yaz dönemi yaklaşık 10 milyon turistin ağırlandığı bir bölgeden bahsediyoruz. Turizme dayalı olması, bizimde burayı daha güvenli bir kent haline getirme zorunluluğu doğurmakta. Burası Türkiye’nin bir vizyonu. Aldığımız tüm tedbirler insanların güvenliği açısından önem arz ettiği için çok detaylı tedbirlerimiz olmakta. Plaj Polisi adı altında Martı Timlerimiz oluşturulmakta. Bunlarla beraber Motorize Timlerimizin sayısı arttırılmakta. Yaklaşık 1 yıla yakın zamandır Turizm Polisi gibi yeni bir birimimiz oluşturuldu. Akıcı dil bilebilen, turizme hizmet edebilen, personellerimiz arasından özenle seçilen Turizm Polisi adı altında vatandaşlarımızın huzurunu sağlayacağımız bölgelere tahsisleri yapıldı. Tamamen güvenli bir şehir diyebiliriz. Yönetim anlamında, personelin yerleştirilmesi anlamında, kullanmış olduğumuz araçlar, gereçler anlamında tüm envanterlerimizi son model kullanmaktayız. Vatandaşlarımızın bize olan güvenini arttırmak istiyoruz. Her ne kadar nüfus artışı da olsa bütün vatandaşlarımızın güvenli bir yaşam tarzı oluşturmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızın can havliyle, ayrım yapmaksızın tüm suçların üzerine gittiğimizi bilmelerini istiyoruz. Sadece karşılıklı bize güvenmelerini, bu konuda yardımcı olabilmek adına 112 çağrımızı kullanmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
SUÇ ORANLARI AZALDI
Antalya’da suç oranlarının emniyet güçlerinin planlı ve tedbirli çalışmaları sayesinde azaldığını belirten Gediktaş, “Gerçek oranlarımıza baktığımız zaman ant kasten adam öldürme oranları 50’lere kadar düştüğünü, kapkaç olaylarının olmadığını, yaralama olaylarının çoğunu azaldığını aldığımız tedbirlerden düştüğünü görüyoruz. Amacımız önleyici hizmet, suç oluşmadan önleyebilmek. Resmi ve sivil ekiplerimiz suç daha başlamadan tedbirlerini alarak bitiriyoruz. Olan olayları da en kısa zamanda çözüme kavuşturmak ve adli mercilere ulaştırmakta görevlerimiz arasında” dedi.
UYUMA PROJESİ
UYUMA projesi ile ilgili bilgi veren Gediktaş, “Sadece polislik anlamında değil, vatandaşlara teşkilatımızı nasıl anlatabiliriz anlamında projelere imzamızı attık. Son zamanlarda zehir tacircilerine yapılan en büyük darbelerden birisi, UYUMA Projesi’ni başlattık. UYUMA Projesi Narkotik birimlerimizce hazırlanan bir proje. Akıllı telefonlara yüklenen bir programla beraber insanların söylemek istediği ama söyleyemediği, ihbar edip başımı derde sokarım noktasında sadece bilgileri bizi yollaması, tereddütlerini bile dile getirmesi o birimimizin faaliyet raporu düzenleyerek, operasyona kadar giden bir sisteme imza atmış bulunmaktayız. Vatandaşın kendini deşifre etmeden bize ulaşabildiği çok güzel kaynaklardan birisi” diye konuştu.
EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ
Uyuşturucu ile mücadele ile ilgili geliştirilen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ni anlatan Emniyet Müdür Yardımcısı Gediktaş, “Eğitim kısmı ailemiz içinde başlar. Her türlü gizli kalmış, sormaktan tereddüt etmediğimiz soruları biz annelerimizle paylaşırız. Annelerimiz bizim sır küplerimizdir. Annelerimize ulaşmak kastımız da çocuklarımızda oluşabilecek herhangi olumsuzluk karşısında bize bildirmeleri anlamında biz eğitimler seminerler veriyoruz. Çocuklarınızın üzerinde bir baskı oluştuğunu gördüğünüz anda en yakın birimlerimize iletmelerini veya akıllı telefonlar üzerinden işlemlerle göndermelerini istiyoruz. Annelerle beraber işbirliği olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
KADES VE ELEKTRONİK KELEPÇE SİSTEMİ
Emniyet güçleri tarafından 2018 yılında hayata geçirilen KADES uygulaması hakkında bilgi veren Gediktaş, uygulamayı şu şekilde açıkladı:
“Kadınlar bizim için çok önemli. Biz onların haklarını korumak için elimizden ne kadar fedakarlık geliyorsa bunu yapmamız gerektiğini biliyoruz. Sayın Bakanımızın bu konuda çok ciddi çalışmaları var. Bizzat kendisinin takip ettiği bir konu. KADES ülkemize 2018 yılında getirilmiş bir program. Yani kadınlarımızın haklarının tamamen korunabileceği bir program haline getirildi. KADES ülkemizde uygulama aşamasına geçildiği günden bu yana 3.5 milyon akıllı telefona yüklenmiş durumda. Antalya genelimizde de yaklaşık 30 bine yakın kadın vatandaşımız bu programı kullanmakta. Acil destek hattı olduğu için herhangi bir sıkıntı duyduğu, rahatsız edildiği noktasında en kısa sürede ekiplerimizin yardımına koşacağı ve arkasından da devam edecek gelişmelere tedbir alınacak bir sistem. KADES’te basılan her butonun, kadınlarla ilgili her şikayetin öncelikli üzerine gitmekteyiz.
Kadın vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına birde Elektronik Kelepçe Sistemi tarafımızdan çok dikkatli bir şekilde tarifi yapılmakta. Bayanlarımızın rahatsız olduğu, sürekli baskı altında kaldığı, hayati tehlike sezinlediği konularda adli makamlarca verilen kelepçe sistemi. Merkezimizden takibi yapılarak, mesafeleri adli hususlarla belirlenerek oraya hemen en etkili ekibimizle olay yerine ulaşılıp kişinin oradan alınmasını ve kadın şahsın mağduriyetinin giderilmesini amaçlıyoruz. Bu sistem şu an aktif bir rolde. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.”
ÇİÇEKLERİ SOLDURMAYALIM PROJESİ
Antalya'da Valilik bünyesinde İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve bir çok kamu kurumunun destek verdiği 'Çiçekleri Soldurmayalım' projesi hakkında açıklamalarda bulunan Gediktaş şu ifadeleri kullandı:
“Meslek eğitimlerle geleceğe bir adım sloganıyla başlandı. Müdürlüğümüzde dezavantajlı gruplarımıza tekrar avantaj verilmesi gündeme getirildi. Tüm çocuklara yönelik uygulamalı mesleki eğitim kursları açıldı. Mesleki eğitim kurslarına devam eden gençlerimize moral ve motivasyon arttırmak, birlik ve beraberlik bilinci oluşturmak amacıyla bu projenin asıl amacının farkındalığını ortaya çıkardık. Projemiz hayata geçirildiğinde 400’ün üzerinde kursiyer katılım sağladı. Bunlardan 300’ü mezun edildi. 200’e yakın çocukta iş sahibi oldu. Ana temaları yiyecek içecek hizmeti, aşçı yardımcılığı, pasta yapımı, sunumu rezervasyon elemanı saça geçici-kalıcı şekil verme kursları gibi buna benzer kurslarla desteklendi. Bu yöntemle çocuklarımızı suça iten konulardan caydırma örneği gösterildi. Çokta başarılı olduğumuz söylenebilir. Genel olarak baktığımız zaman toplam 500’ün üzerinde kayıt yapıldı, 400’e yakın iş sahibi 200’ün üzerinde de çocuklarımızdan işe katılımları sağlandı. Topluma yararlı, kalıcı kişinin oluşması için mücadele ettiğimizi hem kendileri hem de beraber çalıştığımız kuruluşlarımızda görmüş olduk.”
GEDİKTAŞ’TAN VATANDAŞLARA MESAJ
Gediktaş, Trafik içerisinde saygıyla, sevgiyle seyir etmelerini istiyoruz. Polis teşkilatı 2 asra yakın kuruluşundan beri ayakta. Tam teşekküllü olarak modernize bir sistemle devam etmekte. Bize güvenmelerini, bize bilgi akışını eksiksiz olarak iletmelerini ve karşılığında da güvenli, huzurlu bir toplumu hep beraber yaşamak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz bunlar” diyerek sözlerini tamamladı.
Lider Gazete’nin “İttifaka Hançer: Kaş’ta Siyasi Tuzak” ve “CHP’nin Maskesi İtirazla Düşecek” başlıklı haberleri ortalığı salladı. Antalya Kaş’ta CHP’li Meclis Üyeleri’nin sinsi tuzağı deşifre oldu! İmar Komisyonu üyeliği seçiminde MHP’yi destekleyerek ittifak içinde kriz oluşturmak isteyen CHP’nin kirli planı, sonuçsuz kaldı. AK Parti’nin çifte itirazı ve MHP’nin uyanışı, CHP’nin maskesini düşürdü.
Antalya Havalimanı, yenilenen yüzüyle ilk büyük sınavını Antalya Diplomasi Forumu’nda verecek. Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri olma yolunda dev bir adım atan Antalya Havalimanı, kapasitesini 35 milyondan 82 milyona çıkardı. Bugün Antalya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacak yeni terminal binaları, Antalya’yı dünya turizm ve diplomasi sahnesinde daha da öne taşıyacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Antalya Orman Bölge Müdürü Zafer Derince İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne atanırken Derince’den boşalan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü görevine ise Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran atandı.
Resmi Gazete’nin 10 Nisan 2025 tarihli sayısında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Antalya İl Müdürü Tevfik Altınay görevden alındı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 10 Nisan Perşembe günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Resmi Gazete’nin 10 Nisan 2025 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Sabri İşbilen görevden alınarak Ahmet Uzun atandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,
Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri haline gelen Antalya Havalimanı, bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak yeni terminal binalarında 82 milyon yolcuya hizmet verebilecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 9 Nisan Salı günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz