Emekli bankacının, evinin her köşesi 'hediyelik eşya' ile dolu
Hediyelik eşya meraklısı emekli bankacı Cengiz Yılmaz'ın evi müzeyi andırıyor.
Hediyelik eşya meraklısı emekli bankacı Cengiz Yılmaz'ın evi müzeyi andırıyor.
Ardahan'da banka emeklisi Cengiz Yılmaz (77), satın aldığı ve kendisine hediye edilen eşyaları, evinde biriktiriyor. 37 yıl önce özel bir bankadan emekli olan Yılmaz'ın her köşesini hediyelik eşyalarla doldurduğu 200 metrekarelik evinde adım atacak yer kalmadı. Yılmaz'ın evinde bulunan Türkmenistan Cumhurbaşkanının özel hediyesi kitabe, Libya lideri Kaddafi'ye ait kahve cezveleri, bakır tabaklar, antika saat, radyo, fotoğraf makinesi, kahve değirmenleri, kamera, çakmak, terazi, termometre ve müzik aletleri gibi yüzlerce eşya ilgi çekiyor. Adeta müzeyi andıran evi, Yılmaz'ın komşuları ve yakınlarının yanı sıra duyanlar da ziyaret ediyor.
Babasına ait gecekonduyu bina haline getirdiğini söyleyen
Yılmaz, bankadan emekli olduktan sonra medya sektörüne geçtiğini söyledi.
İstanbul Beyazıt'ta çalıştığı dönemde bakır eşyalar başta olmak üzere hediyelik
eşyalara ilgisinin olduğunu ve gördüğü hediyelik eşyaları alarak başladığını
ifade ederek şunları söyledi: ''Burada bir geçmiş yatıyor. Emekli olmadan önce
ve sonrasında da katıldığım çok sayıda organizasyonda verilen hediyeleri
biriktiriyordum. Emekli olduktan sonra da medya sektöründe çalıştım. Basın
toplantılarında verilen hediyeler, konferanslar, yurt dışı ziyafetlerimde ya da
katıldığım fuarlarda verilen hediyeleri biriktirdim. Yani her gittiğim yerde
oraya has ne varsa alıp biriktiririm. Parayla aldığım eşyalarım da var.
Sayısını bilemediğim kadar hediyeleri evimde sergiliyorum. Evimi görmeye gelen
misafirlerim hayretler içinde kalıyor. Çok da hoşlarına gidiyor. Ziyarete
gelenlere de çam sakızı çoban armağanı çeşitli hediyeler veriyorum“.
İhlas Holding'in Kurucusu Enver Ören ile de dostluğunun
olduğunu söyleyen Cengiz Yılmaz, ''İhlas Holding şimdiki geldiği pozisyona boş
yere gelmemiştir. Türkiye gazetesi elden ele dağıtılarak yayılan bir gazeteydi.
Ben Türkiye Gazetesinin abonesiydim ve beğeni ile okurdum. Mücahit Ören
alçakgönüllü kişiliği ile ön plana çıkan genç bir kardeşimiz. Ve genç olmasına
rağmen çok iyi bir patron oldu, kendisini tebrik ediyorum'' dedi.
İHA
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz