'DÖRT MEVSİM' KONSERİ
Antalya’nın Cameratalia Yaylı Çalgılar Topluluğu, klasik müzik severleri İtalyan besteci Antonio Vivaldi'nin 'Dört Mevsim' adlı keman konçertosuyla buluşturdu.
Antalya’nın Cameratalia Yaylı Çalgılar Topluluğu, klasik müzik severleri İtalyan besteci Antonio Vivaldi'nin 'Dört Mevsim' adlı keman konçertosuyla buluşturdu.
Bir kültür sanat merkezinin 'Vivaldi Antalya Projesi'nin organizasyonuyla Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği konserde, topluluğun solisti ve şefi Can Özhan, Fahrettin Arda, Ezgi Çelikel (1.keman), Elvan Şekercioğlu, Soner Coşkuner (2. Keman), Sonat Serbest, Aykut Avcıoğlu (viyola), Vera Tsvayer (çello), Işık Kadir Keskin (kontra bas), Ayşe Ediz (çembalo) sahne aldı.
'DÖRT MEVSİM'DEN BÖLÜMLER
Müzik tarihçisi Serhan Bali'nin teatral anlatımıyla başlayan konserde İtalyan besteci Antonio Vivaldi'nin 1720'li yılların başında yazmış olduğu ölümsüz eseri 'Dört Mevsim' adlı keman konçertosundan bölümler her konçertonun ses rengine ve karakterine uygun olarak tasarlanmış yaylı sazlardan keman, viyola, çello, kontra bas ve çembalo ile yorumlandı.
MEVSİM OLAYLARI ANLATILDI
Konserde sanatçılar, Antonio Vivaldi'nin İlkbahar, yaz, sonbahar, kış mevsimlerine özgü olayları, rüzgârın uğultusunu, yağmurun sesini, kuru yaprakların yere düşüşünü ve kuşların ötüşünü, hüzünü, sevinci, mutluluğu anlatan bestesini yaylı sazlarıyla dillendirdi. 2021 yılının Haziran ayında kurulan, barok döneminden günümüz bestecilerine kadar uzanan geniş ve renkli repertuarıyla ülkemizi, kültür ve sanatın beşiği Antalya'yı klasik müzik alanında uluslararası düzeyde temsil etme misyonunu benimseyen topluluk, müzik severlerden alkış aldı.
MUHTEŞEM BİR KONSER OLDU
Konserin organizatörü Rengin Ekmekcioğlu, "Organizasyonlarımızı her zaman Kaleiçi semtindeki yapıyorduk. Müzik grubumuz çok büyük olunca konserimizi Türkan Şoray Kültür Merkezi'ne taşıdık. İstanbul'dan anlatıcı, canlandırıcı ve müzik tarihi hocası Serhan Bale, projemize eşlik etti. Vivaldi'nin 'Dört Mevsim Konçertolar' dizisini Antalyalılarla buluşturduk. Konuklarımıza muhteşem bir akşam yaşatan şef Can Özhan ile sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
DHA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz