DOKUMAPARK'TA SANAT COŞKUSU
Antalyalı ressamlar, DokumaPark'ta 2 gün süren 'Resim Çalıştayı'nda buluştu. Park rengârenk sanat eserleriyle renklendi.
Antalyalı ressamlar, DokumaPark'ta 2 gün süren 'Resim Çalıştayı'nda buluştu. Park rengârenk sanat eserleriyle renklendi.
Kepez Belediyesi'nin desteği, ressam Ahmet Korkmaz'ın küratörlüğünde gerçekleşen 'Resim Çalıştayı'na 32 ressam katıldı. Çalıştaya sanatseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Parkı gezen çocuklar, gençler, yetişkinler ressamların tuvallere yağlıboya, akrilik boya ve suluboya ile yansıttıkları farklı konulardaki resim çalışmalarını büyük bir heyecan ve hayranlıkla izledi.
SANATSEVERLER DE BOYADI
Ressamlar zaman, zaman da fırçalarını sanatseverlere teslim etti, gözetimlerinde tuvalleri boyattı. Birçok çocukta tuvallerin başına geçti, ellerine boya paleti ve fırça aldı, ressam ağabey ve ablalarının yardımıyla çizim ve boyama çalışması yaptı. İki günün sonunda farklı teknik ve konularda üretilen tablolar, aynı yerde sergilenmek üzere küratör Ahmet Korkmaz'a teslim edildi.
AMACIMIZ SANATI SEVDİRMEK
Ressam Ahmet Korkmaz, DokumaPark'a ilki gerçekleşen 'Resim Çalıştayı'nın geleneksel hale getirilip her yıl tekrarlanacağını belirtti. Korkmaz, "Amacımız, sanatın her dalını park ve bahçelere taşımak, sanatseverlerle buluşturmak, resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları dallarına ilgiyi artırmak, Antalya'nın turizmden sonra bir sanat şehri olarak ta anılmasına katkı sunmak" dedi.
DHA
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) çatısı altındaki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan dinozor çağından beri formunu koruyabilmiş, nesli tehlike altındaki nadir türlerden biri olan Mersin Balığı çalışmaları hakkında bilgi vererek “Bir lezzet kaynağı olan bu ürün, aynı zamanda havyarı ile ihracat potansiyeli yüksek bir değer” dedi.
"Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen En İyi Turizm Köyü Programı'nda, 2024 yılı değerlendirmelerinde Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Ormana köyü 'en iyi turizm köyü' unvanını kazandı. Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz